Lidia Maria Concertina Opublikowano 9 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2020 Ubieram w wiersze momenty, które się suszą na balkonie, poduszki bzdur na parapecie i niedopowiedzeń aromatyczne wonie Na stacji w Poroninie czekam na odpowiednią porę, by nieubrane milczenie - odziać - byle z polorem Bo każdy dokądś zmierza pod mglistą gór koroną Zasada jest prosta: pnij się, lecz myśl oddychając ... w dobrą stronę ... 4
beta_b Opublikowano 10 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2020 Niby nic takiego ;), ale mi się podoba. Jedynie słowo "polorem"(wymuszone rymem) nie wiem co znaczy (ani jako realne/literówka? ani neologizm). bb 1
Sylwester_Lasota Opublikowano 12 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2020 Polarem??? Albo to taki gwarowy polor :))) Pozdrawiam
jazzkółka Opublikowano 12 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2020 @Lidia Maria Concertina *z kolorem?/ Fajnie. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Końcówka bez "oddychając" byłaby mz bardziej w rytmie, ale to po mojemu
Lidia Maria Concertina Opublikowano 20 Października 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Października 2020 Ajjj, się czepiacie :))))) Niech będzie 'kolorem,' co by nikogo nie rozdrażniać dziwnymi tworami leksykalnymi ;) Ściskam mocno wszystkich komentatorów! :)
bazyl_prost Opublikowano 26 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2020 @Lidia Maria Concertina polor to chyba taki Polski warunek polityczny, dziejowa klauzula sumienia 1
Gość Franek K Opublikowano 27 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2020 A mnie się ten polor podoba. Takie połączenie koloru z polotem :)
Rekomendowane odpowiedzi