Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Alicja_Wysocka Kwiaty i słowa w jednej udręce,                                  patrzą na siebie, trzymam je w ręce! Pozdrawiam, poetycka para.
    • @Nata_Kruk ...  jesteśmy jak jak wschód zachód burzy to świadomość snu gdyby tak zwolnić bieg rzeki małe progi dałyby wytchnienie wzmocniły koloryt ...  Pozdrawiam serdecznie  Miłego popołudnia 
    • @Nata_Kruk To ja, forumowy nie-Pan ;)   Wersy? Pewnie tak, masz rację, Twoja propozycja jest bardzo dobra.   To krótka forma (oczywiście nie haiku), a jestem na etapie rozważań na temat defragmentacji i dekompozycji (odarcia? ;)) przekazu, również modyfikacji "opakowania". Tak więc każda    ,   przysłowiowa .   wszystko* (!) -> może być ważne.   Inaczej mówiąc - dokąd można się posunąć nie gubiąc znaczenia, albo jak wprowadzić swoistą wielopoziomowość tegoż, nie odwołując się oczywiście do wyszukanych metafor, które - jak to metafory - działają same przez się, ze swojej istoty.   Eksperymentuję (poza forum) ze składnią oraz w pewnym sensie algorytmizowaniem wypowiedzi. Likwiduję spójniki, dopełnienia, upuszczam krew ;) To, co pojawia się na forum, to pokłosie tych działań. Stąd może mało poetyckie rezultaty. Ale kto zabronił się bawić?    :)
    • potrzebowałem twojej pomocy tak jak dzisiaj   przyzwyczajenia przeważnie są gorsze od nałogów   a za drzwiami jest inaczej każde pytanie ma odpowiedź   dlatego wciąż wstawiam nowe okna i nie naprawiłem ogrodzenia
    • @Leszczym …a potem 12345-:)i znawca od różnych „ takie tam”-:)-:)-:) @Bożena De-Tre potrzbujemy fachowcôw

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...