Gabrys Opublikowano 19 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2020 (edytowane) Dzień pogania dzień, a noc wciska się. Odpoczynek dobry sen, dobry Boże daj mnie . Noc pogania noc, którą rozdziela blask dnia. Światło budzi życie, które miliard lat trwa. Dzień, noc, dzień, dobry Boże mnie krótko tu, Ojciec dał jestem przybyszem, ale nie z kosmosu. Płacz pierwszy płacz, tak witałem świat. Jakby przerażony życia, ileś temu lat. Edytowane 20 Września 2020 przez Gabrys (wyświetl historię edycji) 1
duszka Opublikowano 20 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2020 Styl i forma wiersza powoduje, że przy czytaniu wewnętrznie "kołysze", przez co napełnia spokojem... Tak chyba brzmi i działa na nas prawda, a Ty o jednej z niej piszesz. Poruszył mnie ten wiersz, a szególnie ostatnia zwrotka, przez co jest jego, wedug mnie, bardzo udanym zakończeniem. Pozdrawiam :)
Gość Opublikowano 20 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2020 @Gabrys treść mi się podoba ale błędy interpunkcyjne i gramatyczne utrudniają mi jej odbiór.
Rekomendowane odpowiedzi