M.A.R.G.O.T Opublikowano 7 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2020 (edytowane) W splątanych cieniach szarości mruga rozbudzona chwila, jakby uniosła swym światłem skrzydła nocnego motyla. I każdym złotym oddechem karmiła jego istnienie. Widzisz jak w szklistych źrenicach przegląda się wielkie pragnienie? Z nieokiełznanych szlaków snu wyfrunął szept milionów gwiazd. Każdy ślad ukrytych spojrzeń wkoło poszerza swoim blaskiem świat. W poszukiwaniu pokarmu strach swój okiełznać próbuje. Z otchłani wyłania się jeż, ma kolce chociaż nimi nie kłuje. Czarny kot też na werandzie szuka swojego kącika. Nie przeszkadza mu że szybko z jego miski karma znika. Może jednak zapoluje na jakiś przysmak w zaroślach. Poszedł a za nim kolczatek, już myszka zgrabnie się pląsa. Edytowane 7 Września 2020 przez M.A.R.G.O.T (wyświetl historię edycji) 7
[email protected] Opublikowano 7 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2020 @M.A.R.G.O.T Margoś w ogrodzie okolona zoo, a wokoło kwitnie wszystko na zielono. Pozdrawiam z ogrodu w Sowich Górach. 1
M.A.R.G.O.T Opublikowano 7 Września 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Września 2020 @[email protected] Na werandzie zoo i w domu też. W ogrodzie kwitnie niejeden krzew :) Pozdrawiam cieplutko i mile. 1
PuszKin Opublikowano 7 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2020 Źle mi się czyta tego 16-sylabowaca. Może za dużo sylab w wersie, a może to że część rymów jest jakby tworzona na siłę. Połamałbym wersy i popracowałbym nad tekstem.
M.A.R.G.O.T Opublikowano 7 Września 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Września 2020 @PuszKin och jak się siłowałam PuszKinie by rymy poprawiły Ci minę :) Pozdrawiam :) 1
w kropki bordo Opublikowano 7 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2020 @M.A.R.G.O.T świetny tytuł !!!! Reszta nie dla mnie :)
M.A.R.G.O.T Opublikowano 7 Września 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Września 2020 @w kropki bordo A ja myślałam, że lubisz zwierzątka ;) Pozdrawiam. 1
w kropki bordo Opublikowano 7 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2020 @M.A.R.G.O.T lubię, ale lubię też nieoczywistości i proste frazy, nawet jeśli są zagmatwane w sensy bezsensy :)
M.A.R.G.O.T Opublikowano 7 Września 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Września 2020 @w kropki bordo he he Sens to bezsensowność i wszystko się zgadza. Następnym razem Margot wyrazy poprzewraca ;) Miłych snów Ci życzę :) 2
w kropki bordo Opublikowano 7 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2020 @M.A.R.G.O.T wzajemnie :))))) 1
Rekomendowane odpowiedzi