Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Andrzej_Wojnowski Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Ty płaczesz dlaczego nic się dziś nie stało to tylko rozstanie będzie takich więcej jeszcze wiele razy będziesz na zakręcie spójrz w niebo w oddali kolorowa tęcza szybko ją zapomnisz życie to cukiernia najsmaczniejsze ciastkiem w niej tylko kobieta ale dobry wybór trudno jest niestety raz się nie udało kiedyś będzie lepiej asortyment duży kusi na tym świecie mówiłem do lustra dawno dawno temu uwierzyłem słowom poszerzałem menu jadłem tłuste pączki ostro lukrowane potem walki z zgagą o siódmej nad ranem były też eklery słone wyszczuplone lecz nieodpowiedni materiał na żonę próbowałem torty i ciasteczka kruche wierzyłem że lepszą w końcu znaleźć muszę lata robią swoje geriatryczna dieta jednak wciąż pamiętam która była pierwsza opalone ciało karminowe usta śliczna rurka z kremem tylko w środku pusta tak się rozpisałem bo nadeszła wena ale musze skończyć czytelnikom ściemniać już za chwilę wróci ukochana żona obiad przygotuję żeby ją przekonać że naprawdę jestem świeżą bułką z masłem a nie jak powtarza życiowym zakalcem 8
Marek.zak1 Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Świetny tekst Andrzeju, a to porównanie do ciastek - opatentuj to, chociaż jeszcze mógłbyś dodać jakieś jedno ciasteczko, szarlotkę, słodką na zewnątrz a w środku kwaskowatą:). Szukanie tego jeszcze smaczniejszego, tak to się dzieje:). No i słodko-gorzka puenta z ukochaną żoną i bułką / zakalcem. Lubię takie przewrotno / surrealistyczno / realistyczne teksty, a ten Ci wyszedł świetnie.
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2020 @Marek.zak1 Dzięki Marku. Chciałem rozwinąć temat, ale tak się dziwnie składa, że musiałem przygotować obiad. Kończę urlop i tak jakoś wypadło. Pozdrawiam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Coś tam było. Jak przypomnę sobie to opiszę. Dzięki. Pozdrawiam
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Witam - słodko dziś u ciebie a tak lubię - z przyjemnością przeczytałem. Pozd. 1
_M_arianna_ Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2020 @Andrzej_Wojnowski Jednak wciąż pamiętam, która była pierwsza... 1
Gość Radosław Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Mawiają, że od stołu warto odejść z lekkim poczuciem niedosytu ;) Tekst napisany z dystansem i humorem. Pozdrawiam z uśmiechem.
Gość Franek K Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Bardzo fajny, przewrotny tekst, ale jest kilka niedoróbek. O jednej wspomniała @dot.. Poza tym masz: Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. - ym albo ciastko, o dobry wybór raczej albo trudny ze zgagą Rozważyłbym też zastosowanie interpunkcji. Poza tym - koncept świetny. Bardzo mi się podoba :)
violetta Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2020 czerstwa też była smaczna, nie ma znaczenia:) 1
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2020 (edytowane) @Waldemar_Talar_Talar @iwonaroma @>Marianna< @Radosław @Franek K @valeria Dziękuje i pozdrawiam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I już Cię lubię. Pozdrawiam Edytowane 30 Sierpnia 2020 przez Andrzej_Wojnowski (wyświetl historię edycji)
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi