Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Kazanie Piss Kupa Kac Marka o Marszu Równości

Lach Pustelnik

Rekomendowane odpowiedzi

101703413_2587765881439207_9168743746521530368_n.jpg?_nc_cat=102&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=PQSbKAcoRocAX9jvz5J&_nc_ht=scontent-waw1-1.xx&oh=a06d9a93b6e4b4186f851287a9eda404&oe=5F4D5EF9

Dnia 13 Lipca 2019

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

„Nie było w tym roku Marszu Równości

Więc wspomnę ten, na którym rok temu żem gościł.

I z tamtej okazyji wygłosiłem kazanie

Które zanotowałem. Oto owo przesłanie:”

Dzisiaj, ukochani, walnę wam szczególne kazanie,

A to za przyczyną cudownych ludzi. Ci ludzie to Kielczanie.

A co sprawiło, że mnie natchnęło w tym właśnie kierunku?

Odpowiem: Marsz to był. Równości. Dla demokracji ratunku!

Początek swój miał miejsce w parku miejskim, bardzo zadbanym

A potem prowadził ulicami, przez Kielczan życzliwie z okien i chodników witany.

I to mi się podobało. Ale także Panu, bo nad wszystkim się unosił

I chociaż – ale tylko na początku - trochę ziemię rosił,

Deszczykiem, to potem, na me osobiste wezwanie,

Zaprzestał. I widziałem, jak okiem życzliwym śle swe posłanie

I chmurom się rozejść natychmiast rozkazuje,

Ale… znowu nie za bardzo się dobrze sprawuje,

Bo Mu w drugą stronę troszeczkę odwaliło,

Przez co w upale się, przez czas jakiś, towarzystwo smażyło.

·        

No dobrze, zatem teraz przejdę do istoty rzeczy

I opowiem wam jak się w Kielcach homofobię leczy,

Bo widziałem tam narodowców, licznie w maleńką grupkę stłoczonych,

Na dwóch metrach kwadratowych. Z miejsca na miejsce latających, niczym szybkie drony

Co nad wszystkim się tu i ówdzie bezszelestnie unosiły

I to wiekopomne wydarzenie uważnie śledziły.

Czytałem też, co na transparentach mieli niesionych,

(niósł je któryś różańcami obficie obwieszony)

Był na nich Bóg uradowany, był Humor i była Włoszczyzna

Znak, że ziemia w okolicach jest plenna i bardzo żyzna!

I widziałem w górze Ducha, co ze śmiechu się zanosił,

Bo nikt nigdy jeszcze z takim Humorem tych haseł nie głosił!

-

Wspomnę tutaj jeszcze o chłopakach, co na straży stali,

I by nie było żadnej rozpierduchy, sumiennie pilnowali.

Bardzo profesjonalnie. Życzliwie. Na początku więcej ich było

Niż uczestników pod muszlą się w parku zgromadziło,

Ale potem Kielczanie szybko dobywali,

Aż przewagę liczebną, bardzo znaczną uzyskali.

Ucieszyłem się, bo wpierw trochę się wydawało,

Że prawie sami policjanci w Marszu pójdą. Lecz inaczej się stało.

Doprawdy, miło było patrzeć z mojej perspektywy

Jak ten tłum kolorowy, radosny, i wszystkim życzliwy,

Złożony ze wspaniałej młodzieży, dorosłych i starych,

W mieście Staszica i Żeromskiego dał wyraz swej wiary,

W swoją przyszłość, wolną od homofobii i nienawiści

I wierzę, że to, o czym dziś marzą, jutro się ziści!

Prawdę powiedziawszy sporo wiary w młodzież odzyskałem,

Zwłaszcza, że za towarzystwo trzy wspaniałe dziewczyny tam miałem!

No dobrze, kończę to dzisiejsze do was kazanie

Bo czas najwyższy nadszedł na kasy zarabianie,

A jak wiecie moim jest zawodowym powołaniem

Prawdziwej ciemnoty po jak najwyższych cenach sprzedawanie.

(Gdyż, chyba każdy z was się tutaj, ze mną, zgodzi,

Że na sprzedaży ciemnoty najlepiej się wychodzi).

O, już tam moi bracia przy świątyniach stragany z ciemnotą rozbijają

I zapraszają tych, co na marsz nie poszli. Bo dzisiaj w ofercie swej mają

Zbawienia wieczne, po cenach dwukrotnie zaniżonych,

Zatem wielka liczba Kielczan będzie - mam nadzieję - dzięki Marszowi, zbawionych!

Chociaż, przyznam, że bardzo mi w Klerykowie interes mój psują,

Ci, coraz liczniejsi, co ciemnoty wcale nie kupują…

Na koniec jednak przytoczę com usłyszał od samego Pana:

„Kielce, to od teraz będzie miejscowość szczególnie, przeze mnie, lubiana!”

Mówiąc najprościej demokracja polega na tym, że liczy się zdanie większości i to ona decyduje. A jeżeli chodzi o LGBT, tzw. marsze równości, to zdecydowana mniejszość społeczeństwa próbuje narzucać swoje zdanie, ideologię zdecydowanej większości ogółu. I czy naprawdę homoseksualiści są w Polsce dyskryminowani? Gdzie? Na uczelniach, a może nie są z tego powodu przyjmowani do pracy, albo z niej wyrzucani, polskie prawo przewiduje dla nich jakieś kary...? Na pewno od czasu do czasu trafi się jakiś idiota, który ich obrazi. Tak jak obrażana jest niemal każda inność - grubi ludzie, ktoś, kto jest niepełnosprawny, a nawet rudy. Mi te marsze, epatowanie swoją orientacją seksualną źle się kojarzą, choć w Polsce chyba nie przybrały one jeszcze tak obscenicznej formy, jak w takich w Niemczech, czy innych lewackich europejskich krajach. I jak mówią sami homoseksualiści, te marsze przynoszą im więcej szkody, niż pożytku. I nie trzeba nazywać ludzi ciemnotą tylko dlatego, że nie popierają pewnych zachowań seksualnych, popierają tradycyjny, zgodny z naturą model rodziny, nie życzą sobie, aby ktoś indoktrynował w tym zakresie ich dzieci. Mają do tego święte prawo. A homoseksualiści z ruchu LGBT może niech się najpierw postarają o swoje biologiczne dzieci, zanim zaczną indoktrynować cudze, chociażby w szkołach, co im się tak tęczowo marzy. Ach, zapomniałam, że oni jakoś bardzo niechętnie decydują się na własne dzieci. Czyżby było z nimi coś nie tak...? ;)

Marsze LGBT - zaburzona seksualnie mniejszość, która próbuje narzucać swoje zdanie zdecydowanej większości ogółu, narzucać jej swoją ideologię, sprowadzać myślenie i zachowanie ludzi do najprymitywniejszych instynktów seksualnych, pośrednio rozbija rolę tradycyjnej rodziny. NWO.

Moje skromne zdanie, które nie ma nic wspólnego z jakąś religią, bo wszystkie z daleka mijam szerokim łukiem. Dobrego dnia :)

Odniosę się tylko do tego jednego zdania. Po pierwsze: LGBT nie jest "ruchem". Odsyłam do: 

. Wystarczy wpisać w wyszukiwarkę LGBT i wyskakuje mnóstwo linków z definicją.  Po drugie, z treści wynika, że mogą indoktrynować cudze dopiero wtedy, gdy postarają się o swoje biologiczne dzieci. Dlaczego dopiero wtedy? I kto taką zgodę wyda?  Co więcej: IM się to marzy. Skąd taka informacja, że oni mają takie marzenia??? Dalej: skąd wiadomo, że oni jakoś bardzo niechętnie decydują się na własne dzieci? Jakieś badania za tym stoją? Dalej: Znam kilka małżeństw katolickich które są bezdzietne, czy z nimi też jest coś nie tak? 

Itd, itp.... 

PS. 

Tak ujmując, hitlerowskie Niemcy to wspaniały przykład demokracji. Zaiste, do naśladowanie. Zwłaszcza dla nie-lewaków. Czyli prawaków. Co całkiem nieźle im, prawakom, się udaje. Odsyłam do . Nie udało mi się znaleźć artykułu/ów opisujących równie podłe i nikczemne zachowania uczestników Marszów Równości. Może znasz jakieś? 

@Lach Pustelnik   Nie chodzi o to, żeby łapać się za słówka. Ja nie uważam siebie ani za lewaczkę, ani jakąś prawaczkę. Wyraziłam jedynie swoje zdanie odnośnie tej garstki dewiantów, która próbuje narzucać swoje zdanie zdecydowanej większości ogółu, ingerować w światopogląd i wychowanie cudzych dzieci ( szkoły ). Ale zdaje się, w Polsce powstają już strefy wolne od ideologii LGBT. Ludzie nie życzą sobie, żeby w tym zakresie indoktrynować w szkołach ich dzieci i mają do tego święte prawo. A może rodzice nie mają takiego prawa...?

A co do Białegostoku...  Tysiące ludzi z tego miasta nie życzyło sobie w swoim mieście marszu tych dewiantów. Władze miasta zignorowały ich protesty. Mieszkańcy Białegostoku masowo protestowali podczas tego marszu. Dewianci chyba zrozumieli...

Dziękuję, Lachu, że się ustosunkowałeś do mojego komentarza. Ty wyraziłeś swoją opinię, ja swoją. I prawdę mówiąc dalsza dyskusja na ten temat - dewiantów próbujących narzucać swoje zdanie, ideologię zdecydowanej większości protestujących ludzi mnie nie interesuje.

Udanego dnia Ci życzę :)

Edytowane przez Victoria (wyświetl historię edycji)

Jestem jak najbardziej za szerokimi prawami osób lgbt+. Nikt mi ani nikomu nie będzie mówił jak, gdzie i kogo mam kochać. Nikt mi tez nie będzie mówił co jest normalne a co nie - nie podpierając tego badaniami naukowymi a co najwyżej powołując się na mętne wierzenia pochodzące od sumeryjskich pastuchów. Wszelkie uprzedzenia nierzadko przybierające wzgledem wszelkich mniejszości formę agresji traktuję jako nieprzepracowaną słabość ale nie mam dla niej szacunku. Wszelkie zachowania symetrystyczne typu: „tak naprawdę nic do nich nie mam, ale po co te osoby lgbt tak epatują swoją seksualnością, po co wyłażą na ulice czy nie lepiej by było dla nich samych gdyby nie robiły wokół siebie tyle szumu?, siedziały cicho?”  odbieram jako przyzwolenie na zło. To jest gorsze niż ten debil krzyczący „jebac pedałow”

@Lahaj Zawsze  mam problem, czy się powinienem zmierzyć z bełkotem kogoś, kto nie rozumie podstawowych pojęć oraz używa określeń w rodzaju " zgodny z naturą model rodziny". Mam ochotę zapytać czy istnieje jakaś wykładnia owego określenia, a jeśli, to na czym jest oparta? W naturze nie występuje nic takiego jak model rodziny. Z kolei w Polsce najczęstszy model rodziny, to rodzina patologiczna, Mówi się, że patologia dotyka 25 proc. rodzin. Inni mówią, że to jednak tylko wierzchołek góry lodowej (źródło: 

). W Polsce też ponad 90 % rodzin to rodziny katolickie. Z tego wnioskuję, że "zgodny z naturą model rodziny" to ten patologiczny, która jednocześnie jest rodziną jak najbardziej katolicką. Psychiatrzy biją na alarm, podnad 25 polskich dzieciaków wymaga natychmiastowej interwencji psychiatrycznej. To się dzieje w kraju, gdzie księża i katecheci mają niemal nieograniczony wpływ na wychowanie uczniów. Ale okazuje się, że najbardziej obrońców moralności uwierają ludzie LGBT.  Dyskutować z nimi? Jest sens??

Pozdrawiam serdecznie

LP

@Lach Pustelnik   Miałam już nie podejmować rozmowy, ale mam nadzieję, że mi Pan to wybaczy... Wcześniej nazwał Pan ludzi mających odmienne zdanie - czyli również mnie - ciemnotą i zabobonem, mój komentarz bełkotem, co dość wyraźnie Pana określa. I rzeczywiście, dyskusja z pewnymi ludźmi ze względu na ich agresję i brak elementarnej kultury nie ma żadnego sensu. A przynajmniej dla mnie. Żegnam.