Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Odsłaniam się przy okazji
wybijam z rytmu zapachem pomarańczy
bezwiednie dojrzewam

Lubię się tak czasem porozpieszczać
ciastem czekoladowym wygładzić smutki
nie drapią
rozgryzione jak bakalie

Potem jestem bezsennością
zegar powtarza nam co godzinę
ulubioną uwerturę

Data powstania: 2005-02-12

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Roma Bardzo rytmicznie, choć nierymicznie. Miejscami apetycznie.   Pozdrawiam!
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• moja wina była wielka twoja wina to kropelka   plusk
    • jestem częścią naturalnego cyklu wrastam w ziemię wyrastam z wody   w związku z księżycem bywam matką  żoną  kochanką   przy nadziei pola pszenicy szeleszczą swoim językiem i wszystko wzbiera   kręć się kręć wrzeciono   i choć dłonie mam pełne gwiazd wyplatam życie   miłość wkładając między zboża    
    • @Manek Ani się nie pienię, ani nie ubliżam. Nie jestem też obrażony. Coś ma sens, albo sensu nie ma. Miałoby sens gdybyś odebrał moje uwagi na chłodno, a Ty je odebrałeś jako atak. Jeżeli myślisz, że czuję się dowartościowany, gdy stwierdzę, że są według mnie braki w wierszu innego autora to tak nie jest. Uważam, że nawiązanie do innego autora wymaga więcej od Ciebie - poprzeczka idzie w górę. Może trzeba było dać więcej swojej barwy, a mniej szukać barw Leśmiana. Twój wiersz mnie nie przekonał, pewnie dlatego że patrzę na niego pod innym kątem niż autor. Myślę, że mam prawo być nie przekonany i mniej skłonny do zachwytu. Doceniłem odwagę - próbę nawiązania. Leśmian ma w sobie dużo niepowtarzalności, a to przyciąga i tworzy magię w poezji. Powtórzę: coś ma sens, albo nie ma. Według Ciebie moje słowa były niemerytoryczne, a to znaczy, że pozbawione sensu. W porządku, nie będę wchodził w obszar Twojej poezji. Myślę, że nie chcę być tak odbierany. Nie marnujmy swojego czasu.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...