Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• W kalendarzu, między dentystą a „kupić jogurt”, dopisuje drobnym drukiem - "koniec świata". Myśli: " To zabawne - jak puste miejsce w szafie potrafi ważyć więcej, niż cała jej zawartość". W markecie jedną ręką scrolluje traumę, drugą wybiera awokado, w słuchawce seryjni mordercy, w koszyku "poranna rosa"- płyn, który ma przykryć zaduch nieprzespanej nocy. Przez jezdnię przechodzi ostrożnie. Nie z miłości do życia, ale przez wstyd - głupio byłoby zginąć bez makijażu i z listą sprawunków. Trwa - od ataku paniki do promocji na masło, od lęku przed ludźmi po potrzebę świeżego chleba. Codzienność rozpięta między lodówką a przepaścią. Świat nie chce złożyć się w całość. Idzie do wróżki - niech ktoś jej wreszcie wymyśli jakąś przyszłość.    
    • @Wędrowiec.1984   przeszłość stale tkwi w nas bo ona jest naszą nauką by błędy zrobione raz nie mogły nigdy powrócić   jak widać wracają wciąż amnezja jakaś w narodzie głupota ma twarzy sto rządzi nami na co dzień   :)
    • @Wędrowiec.1984 Dopóki ciekawi mnie następny dzień, to się na nim głównie skupiam, co nie znaczy, że nie wspominam tego, co było. 
    • warto zatrzymać pośpiech poczuć jak ciało mięknie   a kiedy świat siądzie obok potrzymać chwilę za rękę    
    • różnica w delikatności zawsze mnie pociągała ta lekkość i delikatność balonika zwiewnego jednak życie życiem nie dla mnie te bombonierki i zawijasy odloty w ambient podniebne frykasy lubię mocne basy
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...