Andrzej_Wojnowski Opublikowano 6 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2020 koncertowe lato w oparach pandemii minął pierwszy tydzień grają dwa zespołu nieustannie robią wokalne występy wszędzie o nich głośno od Bugu do Odry odwiedzają wioski miasta i miasteczka przedstawiają proste polityczne songi muzą ich nienawiść i sny o potędze każdy obiecuje – tylko ze nami dobrze śpiewają najczęściej o złym konkurenci szybkim długopisie lub niemieckim bracie jeden tą zabraną konstytucje niesie i ogniem wypali ślad chamów z pałacu drugi tradycyjny tępi wykształciuchów zawsze najważniejsze Bóg Honor Ojczyzna co prawda z honorem dali trochę luzu malutką enklawę - polską telewizję TVP publiczna zawsze niezależna rozwija się dobrze gdy władza zwycięża takie mamy czasy potrzebna jest tuba TVN to Niemcy źle jak im się uda a mnie już wkurwiają te nudne koncerty gdzie zamiast muzyki czuję ekskrementy posłuchałby jazzu poezji śpiewanej potem z przyjaciółmi bawił się do rana ale od miesięcy wciąż wyborcze wiece nieustanny bełkot bo pandemia przecież tak wygląda dzisiaj Rzeczyspolita świnie z głośnym kwikiem biegną do koryta 7
Somalija Opublikowano 6 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2020 @Andrzej_Wojnowski wiesz, że w polityce płacą za mówienie, masz szansę. Potrzebna Ci tuba Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . Pozdrawiam Aga .
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 6 Lipca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiem, ale szanse mam poniżej zera. Wychowałem się w bardziej wyrazistych czasach jedną z moich ulubionych była poniższa muza: Dziękuję i pozdrawiam
Gość Opublikowano 6 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2020 Nie lubię polityki. Wiersz czyta się bardzo płynnie.
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 7 Lipca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2020 @Mgiełka Ja w sumie też. To tylko temat nic osobistego. Dziękuje i pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi