Zgłoś
-
Ostatnio w Warsztacie
-
Czasem wybieram się w podróż
do głębin
nieśmiertelności
i zauważam nie swoje myśli
próbujące wycisnąć
mgłę
z moich kolaninnym razem jestem na moście
i widzę w wodzie
kolosalne drzwi
połączone okiem
i demonami walczącymi o myślkażdy wybór
traktuję chłodem
bo nie wiem
czy kiedyś nie powiem
że mogę, choć wcale nie powinienem.0
-
-
Zarejestruj się. To bardzo proste!
Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.
-
Ostatnio dodane
-
Ostatnie komentarze
-
Przez Le-sław · Opublikowano
@vioara stelelor "Zła aura" pajęczyny pochodzi oczywiście od pająka. Ale pajęczyna, zagnieciona z chlebem, jest opatrunkiem na trudno gojące się rany - jak to w "Potopie" Kiemlicz-ojciec przyrządził na ranę Kmicica :-) @Migrena Celna i cenna uwaga. -
Przez vioara stelelor · Opublikowano
nigdy nie chciałem dla siebie cokołów nie chcę być próżnym odlewem człowieka który ma za zadanie olśniewać i przed którym składa się hołdy posąg odbija słońce i nie może się nim nacieszyć ani rozkwitnąć w czułym delikatnym świetle kruszec zachwytu lśni dumnie i bezużytecznie cóż mi po wielkości i pokłonach także nocą gdy samotność mnie chłoszcze ramiona ze spiżu nikogo nie ogrzeją nie przygarną w nieruchomych włosach nie rozigra się wiatr przeklęte exegi monumentum jak wieczna próba ile zniosę zamiast być bogiem słów wolę nieść na ustach słowa gorące i zamiast trwać tylko dla czci która mnie nie dotyka wolałbym nie napisać ani jednej strofy ale miłować prawdziwie do krwi ostatniej miłować bezgranicznie zasypiać gołębiem na twojej piersi i kiedyś umrzeć tak umrzeć kochanym -
Przez Migrena · Opublikowano
@Le-sław kruche i mocne zarazem jakby czas miał wagę diamentu. -
Przez Myszolak · Opublikowano
@Czarek Płatak Widzę to jako ciągłe dostosowywanie się do czyichś oczekiwań, bycie wszędzie dla kogoś, nigdy dla siebie. „wszędzie dobrze gdzie nas nie ma” - twój wiersz ukazuje dla mnie ciekawy wymiar tego przysłowia, że „dobrze” jest tam, gdzie nie pokazujemy prawdziwych emocji, nie mówimy tego co naprawdę myślimy. -
Przez Migrena · Opublikowano
@huzarc walisz prosto w mózg i serce ! brutalnie jak rzeczywistosć, pięknie jak katastrofa. rozkładasz Polskę i ludzi na części, pokazując, że wszystko jest grą, oszustwem i cyrkiem, a my i tak przegramy, choć patrzymy z otwartymi oczami . i w tym wszystkim, w tym strasznym pięknie, kurwa, geniusz. dobry !
-
-
Najczęściej komentowane
-
Wiersze znanych
-
Najpopularniejsze utwory
-
Najpopularniejsze zbiory
-
Inne