Czarek Płatak Opublikowano 14 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję. Masz rację, wbrew pozorom nie jest to wiersz o śmierci ;) Pozdrowienia Trochę apoteoza, Trochę zwyczajne - życie. Dziękuję
Czarek Płatak Opublikowano 14 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Po nocce ja niemal zawsze, bo jestem wskroś nocnym Czarkiem, i wcale niedbale nie grzeszę - przykładam się ile wlezie. Pozdrowienia
Luule Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cegły to może nie pal, pewno zamula płuca Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. co prawda nie zestawiłam wiersza do stylu Miłosza, tylko odniosłam się do odczucia tematycznego, ale przy tej okazji powiem Ci, że czytam podarowaną książkę z tekstami/wierszami Młynarskiego. I jest parę takich, co jak czytam, to momentami mam wrażenie, że jesteście obok siebie, jakiś taki układ słów itp. Swoją drogą Młynarski mega, oprócz sprawnej satyry to odkrywam teraz jego wiele wiele wiele więcej piśmiennych zalet:)
Czarek Płatak Opublikowano 14 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Płuca zamula i na zęby nie dobra :)) Chodziło mi o tak wielkie i ważne nazwiska jakie się tu przy okazji pojawiają. Młynarski mistrz. Miałem intensywny okres zaczytywania i zasłuchiwania się w jego tekstach na krótko przed tym nim nas opuścił.
Czarek Płatak Opublikowano 15 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2020 @Pan Ropuch, @Joachim Burbank, @lena2_, @Silver, @Moondog91, @MIROSŁAW C., @Jakub Adamczyk dziękuję wam bardzo za czytanie i serce do tego mojego umierania :) Pozdrawiam serdecznie!
Silver Opublikowano 15 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Czarku i wzajemnie ;-) 1
Czarek Płatak Opublikowano 16 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2020 @Allicja dziękuję
Nata_Kruk Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Niby tylko.. Świt.. a tutaj cała gama obrazków... pęd życia i problemy u niejednego powodują, że nocą/o świcie jakby umierał. Ale tylko jakby... nawet nie próbuj inaczej.. :p Hej Czarku.
Czarek Płatak Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Hej Nata Postaram się. Dziękuję, że mnie 'nadrabiasz' ;) 1
Rekomendowane odpowiedzi