Ośmiorniczka Opublikowano 15 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2020 (edytowane) Południe krwawi pod wiatr, na dziedzińcu ktoś złożył wieniec z umarłych kwiatów. Za popiół i pamięć, niech drży na skrzydłach wędrownym ptakom. Już pora, by odleciały: bezpowrotnie, beznamiętnie, bezszelestnie rozdziobią światy. Ten nasz, skrupulatnie dobrany, na okoliczność spraw niecierpiących zwłoki. Ten ich, którego strzegą przed szaleństwem z wewnątrz, kiedy północ gaśnie w studni. Tylko patrzeć, czekać aż utonie, za nasze i z naszej winy, nasiąka, puchnie bladym półksiężycem. W tej ciszy po brzask zatańczą cienie, odwleką na chwilę czas niepogody. Bo przecież jutro... jutro nas już nie dotyczy. Edytowane 15 Maja 2020 przez Ośmiorniczka (wyświetl historię edycji) 5
Domanski Opublikowano 15 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
dmnkgl Opublikowano 15 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2020 @Ośmiorniczka Elegancko napisane, ale skłoniło mnie do innych przemyśleń. Zastanawia mnie, czy ten utwór podchodzi jeszcze pod wiersz, a nie np. pod prozę poetycką. Jeśli nie, to co tak naprawdę stanowi o tym, że jakiś utwór może być brany za wiersz? Pozdrawiam
fregamo Opublikowano 15 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2020 @Ośmiorniczka co racja to racja Pozdrawiam
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 15 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2020 Do przeczytania. Co prawda nie jest to "Wiwat swoi" Rajcy, ale ? Pozdrawiam
Ośmiorniczka Opublikowano 16 Maja 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2020 @Andrzej_Wojnowski Nie miałam pojęcia, że ktoś napisał coś o podobnym tytule Dziękuję za uświadomienie.
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 18 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2020 @Ośmiorniczka Nie wiem czy warto żebyś to przeczytała. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi