Lidia Maria Concertina Opublikowano 12 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2020 Noc bez snu Nieupojna Zakrapiana deszczem Serce bije mi gdzieś o pośladki Wymierza - obojętne dreszcze Kamienica przy Plantach Staruszka z pierwszego piętra wącha lilie i róże Ta latarnia jakoś dziwnie zwiędła ... Nic tu po mnie. Nocny tramwaj - i podróże - z celem czy bez, niemal zawsze jednakowe To przewozi mnie zbity pies, święta krowa, lis w zbożu Piszą do mnie: ''słabe wersy, słabe rymy - musisz mocniej docisnąć pióro - nie kobieco, infantylnie, nie o wstążkach i gipiurach'' A dlaczego? Nie wystarczy, że morderstwa, cudzołóstwa i kradzieże popełniam na co dzień? W 'makdonaldsach,' drogeriach, na przyjęciach, na ... TOBIE?! Głowa pełna od dróg. Od zagubień bywa - pusty mózg i serce. Noc bez snu - mój największy wróg I tak myślę sobie: karimaty mi brakuje, no i smukłych, opalonych nóg I pieszczoty Z ludożercą. 1
beta_b Opublikowano 13 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bo właśnie. Lubię Twoje pisanie, zlewają się co prawda wiersze i wątki, więc może powinno być w formie rozdziałów? Strumienia? bb
Gerber Opublikowano 14 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2020 Ja też lubię Twoje pióro jest takie szalenie spokojne.
Rekomendowane odpowiedzi