Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

(prawie bajka)

Siadł pewnego razu bociek

na latarni, i klekocze...

Na latarni, ponad drogą,

z podwiniętą jedną nogą.

Czekał tak... vis à vis szkoły

zatroskany, niewesoły.

Obserwował skrzyżowanie

skrupulatnie niesłychanie.

Nawet przysnął zasmucony

tym, że dzwonek nie zadzwoni.

Przystanęłam na żądanie

i - pstryk

- fotkę masz... bocianie.

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Edytowane przez M_arianna_ (wyświetl historię edycji)
Opublikowano (edytowane)

@milczenie owiec

Nowe zajęcie bociana.

@Natuskaa

Można byłoby.

Dzięki.

@Kot

Podpadłeś Kocie...

Sam chętnie wdrapałbyś się na latarnię, żeby trochę boćka połaskotać po... główce.

W sumie to mam też fajne, znajome koty; miau - miau.

Dziękuję.

A dzieci jest za mało... Są miłe, grzeczne, i cierpliwe.

Nie mogą wyjść z domu bez rodziców. 

Pozdrawiam.

Edytowane przez ~Mari_anna~ (wyświetl historię edycji)
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Berenika97 poruszający i mocny wiersz. Siła jego  tkwi w skrajnie sugestywnym i konsekwentnym użyciu metafory. Jest tutaj echo myśli filozoficznej  egzystencjalizmu (Sartre, Camus): człowiek uwięziony, kajdany. I Nietzschego : moralność jako coś co zatruwa życie. I Schopenhauera : świat jako cierpienie.   Bereniko. piszesz wiersze o coraz większej głębi. Te wiersze,  chociaż dotykają spraw powszechnych mają siłę zamyśleń. Chociażby to: „szarpią resztki duszy” to są elementy psychoanalizy  w duchu Freuda albo Junga.   Piszę to z podziwem dla Twojego rozumienia rzeczywistości.      
    • @violetta   Nie, powiedzieli, że moim obowiązkiem jest pilnować pup osób cywilnych, otóż to: ile razy mam powtarzać - jako były pracownik Archiwum Akt Nowych miałem szkolenie z Obrony Cywilnej, a to nic innego - jak Wojsko Cywilne, dodam: w razie wybuchu wojny osoby niepełnosprawne fizycznie, jednak: słyszące i mające fach zawodowy - też dostaną powołanie do Wojska Polskiego, sama pani widzi - Wojsko Polskie jest tolerancyjne, zabawne i można tam przeżyć przygodę, poza tym: jak widać - jestem potrzebny ze względu na kręgosłup moralny.   Łukasz Jasiński 
    • @Berenika97... onieśmielasz mnie czasami. Cieszę się z Twojego komentarza, naprawdę dziękuję za tak szerokie podejście. To wszystko, dla .. Basieńki Niechcic.. :) bo to po mistrzowsku odtworzona postać, nie umniejszając pozostałym aktorom. @iwonaroma... tytuł, dla "zmyłki".. ;) ale pasuje do treści. Dzięki za wizytę.   @Starzec... @Leszczym... @Cyjan... dziękuję Wam.   Pozdrawiam Gości.    
    • @huzarc@Migrena napisałeś wszystko. Dziękuję :) @Jacek_Suchowicz dziękuję, myślałam, że przekombinowana :) Fajnie, że zaglądasz. Miłego czasu :) @Robert Witold Gorzkowski miło Cię widzieć Robercie. I czytać... czytać Twoje komentarze to sama przyjemność. Dziękuję i pozdrawiam :) @Berenika97 oj, ale się dobraliście, poetka i fizyk... cudnie :)  

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

nie pytam, choć się domyślam :) uwielbiam Wasz komentarz i czytam go już któryś raz. Dziękuję za niego, bardzo :)
    • @Nata_Kruk Nato, raczej to Ty jesteś urocza :) W tym gatunku pisania czuję bardzo niepewnie, szkoda, że nie słychać jak mi serce bije.  Serdeczności :)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...