Pan Ropuch Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2020 (edytowane) stała na stacji w gorącu piekielnym a ze mnie pot spływał czerwone poliki jak cegła rozgrzana - z pieca martenowskiego Dziewczyna po tak długich miesiącach po tak strasznej rozłące dyszałem sapałem w upale a domniemana Panna figlarnie wzrokiem za mną wodziła - z pierwszego wytłaczania Oliwa jakie oczy masz modre jakże usta gorące! aż tak zagięła na mnie parol że choćby i przyszło tysiąc wierszokletów i każdy napisałby o niej tysiąc epitetów - to nie drgnąłby! – tej żądzy Ciężar nagle – gwizd! nagle – świst! para – buch! nagi – brzuch! najpierw powoli – jak żółw ociężale ruszyła na mnie niby ospale szarpnęła za kołnierz i ciągnie z mozołem i kręci się wierci na krześle pod stołem i ciągle przyspiesza i coraz prędzej i dudni i stuka łomoce i pędzi …………………………………………………………………………………………………………………………. Ona Lubię kiedy omdlewa w objęciu Kiedy w lubieżnym zwisa przez ramię przegięciu Lubię to – i tę chwilę lubię, gdy koło mnie Wyczerpany, zmęczony leżysz nieprzytomnie - Tym razem zapłacę przelewem Edytowane 29 Kwietnia 2021 przez Pan Ropuch (wyświetl historię edycji) 7
beta_b Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2020 (edytowane) Trochę bym wyrównała rytm tu i ówdzie, ale się uśmiałam, bo pomysł super, zarys kreski feministki ;) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cudne, no i puenta - całkowicie rozwala, nie mówiąc o jej obrazku gdy go trzyma, Kariatyda: Ubawiłam się i dobra to rozrywka. bb PS Popełniłam kilka trawestacji Lokomotywy, opierając się na budowie utworu (jak to sam zastosowałeś), czy motywie (https://poezja.org/utwor/174026-to-co-zostanie/. Fajna zabawa. Edytowane 23 Kwietnia 2020 przez beta_b (wyświetl historię edycji) 1
Pan Ropuch Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2020 @beta_b Piękny i ponadczasowy ten Pani wiersz, naprawdę zatrzymał mnie na dłuższy moment. A.G.
Marek.zak1 Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Fajne obydwa, z tym że jako mężczyzna dojrzały jestem za tekstem Beaty. W temacie pozwoliłem sobie też, ku chwale wielkiemu Julianowi, mieszkańcowi naszej okolicy:). W poprzednim miejscu mieszkałem 100 m od Jego willi. 1
ais Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Calkiem zgrabny wierszyk. Wszystkie trzy są fajne. 2
Pan Ropuch Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2020 @AOU Też tak uważam co do pozostałych dwóch, jak widać Lokomotywa wiecznie żywa! A.G. 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Witam - ja też się uśmiecham. Pozd. 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2020 (edytowane) powiem tak za dużo Tuwima Na bocznym torze już bucha żarem puszczając parę zagai temat aż wrze z gorąca cała w upale lokomotywa "Piękna Helena" elektrowozy jakieś szczeniaki swym pantografem się wywyższają lecz przy jej wdziękach nie byle jakich najmniejszej szansy nawet nie mają jest taki jeden czule urzeka mają przepiękny ten swój love tender sapie rytmicznie jadąc na torach to Ty 51 ją zdobędzie Pozdrawiam Edytowane 23 Kwietnia 2020 przez Jacek_Suchowicz (wyświetl historię edycji) 1
Tomasz Kucina Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Zrobił mi pan dzień panie Aleksandrze, figlarnie wpasować Tuwima w perwersje. Przekomiczna trawestacja. Dziunia brana, czytam, "Podstolina" ;P 1
Pan Ropuch Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2020 @Waldemar_Talar_Talar @Jacek_Suchowicz @Tomasz Kucina Dziękuję za komentarz Panie Waldemarze, Panie Jacku i Panie Tomaszu, choć nie oszukujmy się ten mój wierszyk może i zabawny, ale to zwykły występek jest. Niczym w sposobie copypasty okraść Mistrzów to się nie godzi. Miłego wieczoru wszystkim życzę! A.G. 1
GrumpyElf Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2021 @Pan Ropuch Ubawiłam się :D Świetny pastisz i Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tutaj to już był śmiech na głos :) Rewelacja !
Rekomendowane odpowiedzi