Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Doczekać Świtu

Rekomendowane odpowiedzi

Twój ślad błądzi wciąż przy mnie. Kolejny już raz pytam niebo o sens. Tak codziennie jak wariat, który w cud chce uwierzyć, lecz gra skończona, nie będzie więcej tych słów. Jeśli możesz, to proszę powiedz,  gdzie teraz jesteś. Chyba nie wątpisz, że spróbuję cię odnaleźć. Wiem, głupie to i śmieszne, bo trzaśnięty jestem wciąż.

Gdzie twój świat?  Skąd mam wiedzieć, wybacz ja tylko tak, przecież mnie znasz, nie mam z kim  tak po prostu, zagrać naszej piosenki. 

Tak bardzo chcę zrozumieć. Wiem, owszem, lepsze życie bez czubka w tle, nie bacząc na to czym obdarzył los. Wcale nie gniewam się na ciebie. Nie potrafię nawet. Lecz powiedz proszę swoim sumieniem, gdzie  twoje niebo i moje, w zwątpieniu chwil.

Póki co, tylko ciemność w środku dnia. Dlaczego każesz błądzić tak mi wciąż? Czy mam życie zostawić, uciec sobie stąd. Myślę tak co dnia, żeby ujrzeć ciebie, nawet poprzez pryzmat cierniowego marzenia. Jako zwyczajny kwiat, powiedz, że zobaczyć się dasz, choć jeden jedyny raz.

W tej krainie mego snu, chcę uwierzyć, że wydarzy się cud.
W tym zwierciadle płatków cień, tak prawdziwy, że aż oczy bolą mnie, dręczą myśli te, czy to nadal sen. 
A jeśli nie?

Czy świt szansę  dał
bym ujrzał kwiat
choć na chwilę
w świetle dnia.

Edytowane przez Dekaos Dondi (wyświetl historię edycji)

@CafeLatte

CafeLatte→Dzięki:)→Można zadać takie słuszne pytanie. Jak najbardziej:)

Chociaż akurat ów  tekst, jest kompilacją dwóch dawnych tekstów, do linii melodycznych

nagrań ongiś→''Wish You Were Here” →Pink Floyd → ''When a blind man cries" - Deep Purple

Pozdrawiam:))