Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Chaos

Rekomendowane odpowiedzi

Zapłakany wzrok śledzi nikczemne spojrzenie.
Destrukcyjna rozpacz,
Niespełnione marzenie
Kłamstwem opętana żądza niszczenia,
Wyimaginowana miłość
Wyuzdane pragnienia.
Światopogląd nieodwracalnie zatracony
Pomiędzy niebem a piekłem,
Tak bezmyślnie zgubiony.
I jedna rzecz zostaje niezmieniona
Egzystencja ludzka, przez Boga potępiona.

To ktorys skolei twoj teks ktory czytam i narazie nie zmienilam jeszcze zdania..Nic mnie w nich niestety nie porusza.Urzywasz bardz utartych sformouwan..Wszystko to juz dawno ktos powiedzial

No ale to jest tylko moje zdanie.Mimo wszystko mam nadzieje ze ktorys z twych wierszy mi sie spodoba

Wiesz Dormo, nie chce cię urazić, ale pisze w sumie dla siebie i pokazuje to bo poezja jest wg mnie przynajmniej, przekazywaniem uczuc za pomocą słów. I tak jak wielu ludzi nie rozumie innych, tak ty nie rozumiesz mnie. Może kiedys znajdziemy wspólny język;), mam taka cichą nadzieję. A i jeszcze jedno, słowa krytyki od ciebie same w sobie brzmia jak poezja. Pozdrawiam i mam nadzieję ze w końcu mnie zrozumiesz;)

CYTAT (Loverman @ Sep 1 2003, 11:03 PM)
A i jeszcze jedno, słowa krytyki od ciebie same w sobie brzmia jak poezja. Pozdrawiam i mam nadzieję ze w końcu mnie zrozumiesz;)

Co to znaczy?Jesli moglabym prosic o wyjasnienie

Nie chcialam cie urazic..A jesli to zrobilam to przepraszam..W sumie to forum dla poczatkujacych..Moze troche za sucho zareagowalam..

Nic nie szkodzi na przeszkodzie bysmy sie mogli dogadac..Styl naszych wiersz nie ma w tej kwestii nic do rzeczy
Pozdrawiam..

Nie!!! Nie uraziłaś mnie. Poezja niekiedy uczy, a twoje słowa byly jak poezja, bo sama przeciez mowilas, że slowa krytyki maja nas uczyc. ponaddto pytalas kiedy pokaze jaki ze mnie Loverman, wiec chcialem pokazac, ale mi sie nie udalo tongue.giflaugh.gif Oczywiscie zartuję z tym Lovermanmi również pozdrawiam blush.gif

hmmm... ciekawie, nie powiem, ale rzeczywiście, moze lepiej byłoby ukazywać stopniowo wszystkie te prawdy? bo jeśli mówisz tak prosto z mostu, gubi się gdzies tajemnica... a chociaż racja: poezja ma przekazywać myśli, nie jest tylko po to... ma zastanawiać, budzić z uśpienia.... ma dawać jakiś znak, że sa inne drogi, nieznane na razie dla umysłu odbiorcy.... nie bede komentować formy.... bo nie chce nikogo dołować wink.gif
pozdrawiam