Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jasiu znowu nie był w szkole.

Co za matoł ja pier***ę.

Dyrektorka znów się wściekła,

więc do Jasia z gniewem rzekła:

jeśli znów olejesz szkołę,

daję słowo – wypier***ę!

Będziesz musiał szukać nowej

pracy belfra zawodowej.

Opublikowano

@AOU  Przeczytałam i się roześmiałam... :))) I muszę ten wierszyk przeczytać siostrze, która jest nauczycielką... ;)))

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

na studiach to się zdarza nagminnie wśród palestry :)

Opublikowano

@Rastu Chyba na tym właśnie polegają studia. Ale i tak na koniec semestru wszystko zdane i zaliczone.

Cud! hahaha

Dziękuję i pozdrawiam!

@Allicja Dziękuję za serduszko! Jesteś jak duszek, bo nie zauważyłam wcześniej! Pozdrawiam!

Opublikowano

@AOU

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

No tak, tylko różnią się od poprzednich etapów nauki, tym, że profesora nikt nie zwolni za spóźnienia :)

• ais zablokował(a) ten utwór
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Witaj  - lubię takie wiersze - czyta się je z przyjemnością -                                                                                                         Pzdr.                                                     
    • Witaj - ci co piszą wiersze mają serca które rozumieją co to jest poezja - udany wiersz -                                                                                                                                                       Pzdr.
    • Witaj - tylko pochwalić mi wypada -                                                                     Pzdr.
    • Ta rzeka szumi już tysiąc lat Nad jej brzegiem Spotykają się wszyscy wędrowcy. Wszyscy żyją jej życiem, Śledzą jej toń. Ona wciąż prze naprzód niewzruszona prośbami. Nikt nie wie skąd się wzięła, czy jest wieczna. Czekają aż przeminie. Codziennie palą ogniska grzeją przemarznięte ręce. Codziennie spoglądają na drugi brzeg na którym jest ciągle lato. Tak czekają już tysiąc lat. Mogiły tych co nie dożyli porastają trawą. Wielu próbowało odejść, ale wrócili wszyscy. Kto raz ją ujrzał nie potrafi zapomnieć. Czasami gdy z przeciwnego brzegu powieje wiatr, przyniesie woń ambry, słoneczną poświatę. Kiedy czarowne dźwięki rozbudzą ciszę podnoszą się zarośnięte twarze. W obłąkanych oczach pojawia się uśmiech. Ci co zapomnieli znów pamiętają po co tu przyszli. Co wieczór niebo osnuwa się dymem ciszę zakłóca pieśń ,skarga. Jak wilk do księżyca żali się człowiek. Nad ranem snują się po brzegu. Kopią mogiły tym co odeszli nocą. Spoglądają na tych co właśnie nadchodzą aby przekroczyć rzekę. Nie odradzają ,nie mogą. Nie chcą zostać tu sami. Próbowali zbudować most. Czekaja na pomoc z tamtego brzegu, Czekają na śmierć.  
    • Witaj - Jeśli miłość ma ostatnie słowo – pozwól, Boże, utkać z niej nowe jutro. - piękna prośba - wiersz też na tak -                                                                                                            Pzdr.słonecznie. 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...