Tomasz Kucina Opublikowano 17 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2020 (edytowane) (świat sprzed i po millennium - szczere rozmowy z Uniwersytetów 1go Wieku) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. graphics CC0 na stroboskopach judaszy uwieszone cichodajki spółdzielcze burze magnetyczne jak koronalne wyrzuty masy słońca rezonują w klatkach schodowych – czynszówa obok potęgi zapachów podsmażonej cebuli zgrillowanego ptactwa na ruszcie konsumpcji trzyminutowy test odsłuchu on line – tyle potrzeba by przejść przez czyściec pięter i dotrzeć do sterylnego raju – a potem splunąć tytoniowym płucem sąsiada z parteru przez okno prosto na chodnik pod blokhauzem – tyle z waszego życia subkulturowi blokersi obowiązkowe wpasowanie się w każdą tkankę upierdliwej społeczności gdy płynie i szumi czyjś obcy ustrój w kanały z wyższych jeszcze poziomów współsomatycznego zameldowania którym najbliżej do nieba po odległości w latach świetlnych pułapu – lub centymetrach rozporka kozaków od napalonej bezy tuż pod stropem z wyuczonych jej wrzasków – w [co]nocnym technoparty – *z wyznań blokersa – codzienna mozolna droga ziomka po schodach na któreś tam piętro pod okiem analitycznym sąsiadów. Edytowane 17 Kwietnia 2021 przez Tomasz Kucina (wyświetl historię edycji) 2
iwonaroma Opublikowano 17 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2020 Jak zwykle oryginalnie i ciekawie. 1
Tomasz Kucina Opublikowano 17 Lutego 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2020 (edytowane) @iwonaroma Dziękuję. Bałem się że, tekst jest zbyt chropowaty, ale taki był zamiar, starłem się ominąć soczyste epitety, bo uważam, że uszargany tekst w nadmiarze wulgaryzmów ustala zawsze antyliryczność, pikantne słowo to - tak, ale - minimalizacja słowotwórczego knajactwa Skoro jest pozytywny odzew z twojej strony, to miód na moje serce. Wiersz jest lekko dekadenckim szkicem zapamiętanej chwili z życia statystycznego blokersa, żyjącego na przełomie wieku (nie mnie, nie należałem do tej subkultury). To sterylny sarkazm. Pozdrawiam. Edytowane 17 Lutego 2020 przez Tomasz Kucina (wyświetl historię edycji)
Rekomendowane odpowiedzi