mamoh Opublikowano 7 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2020 (edytowane) Blok Na parterze kołują inwalidzi. Na pierwszym śmierdziuchy: po lewej dym, po prawej pot. Na drugim babcia jak zombie i wzorowe małżeństwo, córka nie mówi "dzień dobry". Idę przez nich na trzecie. Tam mieszkam, kołuję, śmierdzę i piszę. Naprzeciwko płacze Izunia w ramionach dziadka-kierowcy po zawale. Na czwartym sąsiadka tłucze schabowe z raka męża i pustostan. Piątego piętra nie ma. Jest dach z pasem startowym. Wrony zapraszają do lotu. Edytowane 7 Lutego 2020 przez mamoh (wyświetl historię edycji) 2
fregamo Opublikowano 7 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2020 no to poleciałeś... trafny opis rzeczywistości choć ten schabowy z raka męża... brrr... pozdrawiam
mamoh Opublikowano 7 Lutego 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2020 @fregamo dzięki, ale słyszę codziennie ten łomot:)
Marek.zak1 Opublikowano 7 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2020 (edytowane) Obrazowo i pewnie tak jest, ale jakoś tam wymienianie jednym tchem niepełnosprawnych ze śmierdziuchami nie jest do końca fajne. Edytowane 7 Lutego 2020 przez Marek.zak1 (wyświetl historię edycji)
mamoh Opublikowano 7 Lutego 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2020 @Marek.zak1 ale to rzeczywistość:(
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 7 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2020 (edytowane) Witam - niby prawda ale jakoś mi nie smakuje - czuje niesmak. Są różni i to trzeba uszanować...brakuje mi tu podkreślenia tych obrazów - pozytywem... Pozd. Edytowane 7 Lutego 2020 przez Waldemar_Talar_Talar (wyświetl historię edycji)
mamoh Opublikowano 7 Lutego 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2020 @Waldemar_Talar_Talar mieszkam z nimi i jest ok.
Gość umbra palona Opublikowano 7 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2020 @mamoh i chyba długo jeszcze będą zapraszać....bo i tym razem nie poleciałeś.. :)
beta_b Opublikowano 7 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2020 Długi czas śnił mi się blok z zepsutą windą, która wylatywała przez dach w górę, w powietrze. A na kolejnych piętrach również mieszkali nieznajomi, różne typy. Nie mam zdania o wierszu, muszę go bardziej poczuć, nakłada mi się póki co moje blokowisko, ale dobrze że piszesz i zamieszczasz tu teksty. bb
mamoh Opublikowano 8 Lutego 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2020 @umbra palonao tak zostaję tu...póki co. @beta_b dziękuję:)
Rekomendowane odpowiedzi