Jan Paweł D. (Krakelura) Opublikowano 2 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2020 (edytowane) Jeszcze się w ciemnych kręgach rozchodzi pierwszy śpiew wieloryba odbity echem od wibrujących membran świetlnych małżowin, gdy wielki samiec nocą rozlewa nasienie. Szukaj go w planktonie gwiazd, tam gdzie jego teren ustalony i żaden nie sięgnie go harpun, lancet chirurga skruszy jedynie przez siebie wytłumaczalne źródło wielorybiego zwu - ucho, z którego słowo rozświetliło ciemnię wód płodowych - tam wraca wieloryb i żadne nie zagłuszą go serca mosiężne ni wieże, przybudówki strzeliście sklecone, oparte o noc - Edytowane 2 Lutego 2020 przez Jan Paweł D. (Krakelura) (wyświetl historię edycji) 1
Paweł Artomiuk Opublikowano 2 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2020 ładnie ale trochę zbyt klasycznie jak na mój gust
Jan Paweł D. (Krakelura) Opublikowano 2 Lutego 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2020 @Paweł Artomiuk Dzięki, ja zazwyczaj piszę klasycznie chyba.
violetta Opublikowano 2 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2020 jesteś jakimś przyrodnikiem czy jak?
Jan Paweł D. (Krakelura) Opublikowano 2 Lutego 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2020 @valeria Nie Valerio, nie jestem.
violetta Opublikowano 2 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2020 to masz dużą wrażliwość na tamten świat. lubię delfinki. 1
Jan Paweł D. (Krakelura) Opublikowano 2 Lutego 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2020 @valeria Dobrze Valerio. 1
violetta Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2020 Jestem Wiolka ogólnie, nie musisz się go mnie zwracać Valerio
Jan Paweł D. (Krakelura) Opublikowano 3 Lutego 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2020 @valeria Ok, zatem będę mówił Wiolka. Ja jestem ogólnie Paweł.
Sylwester_Lasota Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2020 (edytowane) Ogólnie Paweł: Morze to samica Ląd, to samiec chyba... Nie dziw, że czasami Palma mu odbija. Morze się zaleca, Całuje falami I go kusi głębią, Tuli go brzegami. Jednak jak się wnerwi Nic jej nie powstrzyma, Wszystko mu zabierze, Silnych na to ni ma. Jak jej coś tam tąpnie, Gdzieś tam z drugiej strony I ruszy tsunami, Ląd jest zatopiony. Nic go nie ocali, Żadne falochrony. W zderzeniu z żywiołem Staje się bezbronny. Pozdrawiam Edytowane 3 Lutego 2020 przez Sylwester_Lasota (wyświetl historię edycji) 2
violetta Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2020 świetnie, nie będę się czuła taka porzucona.
Jan Paweł D. (Krakelura) Opublikowano 3 Lutego 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2020 @valeria A Ty się porzucona czujesz Wiolu? Ja czasem tylko nie wiem co myśleć na temat Twoich komentarzy... Głowa do góry. :) @Sylwester_Lasota Dzięki, choć raczej nie celowałem wierszem w kwestie damsko męskie. Pozdrawiam.
Sylwester_Lasota Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiem 1
Jan Paweł D. (Krakelura) Opublikowano 3 Lutego 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2020 @Sylwester_Lasota Wiem, że wiesz :)
Gość Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2020 @Jan Paweł D. (Krakelura) @Sylwester_Lasota ja też wiedziałem, że obaj wiedzieliście. Wiersz na plus. pzdr
Jan Paweł D. (Krakelura) Opublikowano 3 Lutego 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2020 Tak coś czułem, że wiesz, że obaj wiedzieliśmy, że wiemy, i że Ty o tym wiesz.
Sylwester_Lasota Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja nie wiedziałem! :D :D :D 1
Rekomendowane odpowiedzi