Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Tom Tom Opublikowano 28 Stycznia 2020 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2020 (edytowane) drzewa stoicko rosną przez lata patrzą i milczą pomiędzy nami ach gdyby dały w darze dla świata wiedzę zbieraną pokoleniami chciałyby pewnie by tak jak one stanąć w bezruchu i spojrzeć wokół doświadczyć męża i dostrzec żonę lub siebie samych mieć na widoku czy tylko kiedy kora próchnieje i pień się chyli ku upadkowi przychodzi z wiatrem oprzytomnienie uschniętych wspomnień snując opowieść najgorzej patrzeć na martwe kłody wiedząc że kwitły niedawno blisko chciejmy im naszej w strumyku wody darować póki to jeszcze przyszłość drzewa nie rosną też narzekaniem nie pragną liści gdy zdobne w kolki nazbyt zajęte są swym wzrastaniem czy deszcz czy wicher czy skwar czy kornik bądźmy jak one gdy świeci słońce dawajmy owoc kwitnijmy śmiechem a kiedy spadnie deszcz na koronę pijmy do woli mokrą uciechę gdy skwar osuszy żarem korzenie wejrzyjmy głębiej do naszych rezerw gdy mróz odsłoni bezwstydnie pieniek zwolnijmy tempo odziani w śnieżek chociaż jest wiele gatunków myśli czas mamy własny krótszy niż one możemy płakać nad każdym liściem lub tworzyć piękny świat zalesiony Edytowane 29 Stycznia 2020 przez Tom Tom (wyświetl historię edycji) 9
Bożena Tatara - Paszko Opublikowano 28 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2020 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie za bardzo wiem co autor miał na myśli. Zachowałabym ciągłość zastępując "wejrzymy" słowem "wejrzyjmy". Na temat rymów się nie wypowiadam a wiersz mi się zwyczajnie podoba. Pozdrawiam :) Edytowane 30 Stycznia 2020 przez Bożena Tatara - Paszko (wyświetl historię edycji)
Tom Tom Opublikowano 28 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ten fragment jest rozwinięty w kolejnych dwóch zwrotkach. Chodzi o to, żeby się zatrzymać i skupić uwagę na bliskich nam osobach oraz dostrzec w tym wszystkim samych siebie. Wejrzymy już zmienione. Masz rację - konsekwencja popłaca. Bardzo dziękuję za komentarz i cieszę się, że się podoba. :) pozdrawiam
Nelson Opublikowano 28 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2020 (edytowane) Po raz kolejny spotykam się na tym forum, ze zjawiskiem braku interpunkcji w wierszach, z brakiem wyróżniania podbitych myśli dużymi literami, i zdziwiony jestem lekko jak to jest piękne. Bardzo Dziękuję Tom Tom. Edytowane 28 Stycznia 2020 przez Nelson (wyświetl historię edycji)
Tom Tom Opublikowano 28 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2020 To ja bardzo dziękuję @Nelson. Cieszę się, że mimo jej braku przekaz nie zanikł. :) pozdrawiam
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 29 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2020 @Tom Tom - troszkę kuleje ale co tam - całość przemawia. Pozd.
Gość Franek K Opublikowano 29 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2020 Misię, ale mam kilka uwag. Po pierwsze - nie dało się użyć mniejszej czcionki? :); po drugie nie w bez ruchu, ale w bezruchu, po trzecie - póki to? Pozdrawiam. FK.
beta_b Opublikowano 29 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2020 Tom, podoba mi się. Szacun. bb
Tom Tom Opublikowano 29 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2020 @Waldemar_Talar_Talar Dziękuję za wizytę Waldku. Cieszę się przemawia :) pozdrawiam @Franek K Dziękuję za komentarz. Czcionka i w bezruchu poprawione. Nie ma to jak korekta z zewnątrz. :) fragment ze słowem póki ma oznaczać -dopóki to jest jeszcze przyszłość. Tzn do póki jest nią wyżej przedstawiony obraz. pozdrawiam @beta_b Bardzo się cieszę Beti :) pozdrawiam Cię serdecznie
Justyna Adamczewska Opublikowano 30 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2020 Cześć Tom Tom. Wiele filozofii, wiele... to mnie raduje. I ogrom potęgi drzew. Miło Cię znowu czytać. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Smutne, ale jest i radość. Oby. Pozdr. J.
Tom Tom Opublikowano 30 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2020 @Justyna Adamczewska Cześć Justynko. Miło że wpadłaś Pomimo ze nieco rzadziej, to wciąż się tu widujemy. :) pozdrawiam
Justyna Adamczewska Opublikowano 30 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj, Tom Tom, tak trochę rzadziej, ale jednak wciąż. Lubię Twoją poezję. Serdecznie pozdrawiam J.
Rekomendowane odpowiedzi