Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

nasza muza org.fm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Dzisiaj mega ważna noc w Dublinie.

Akt solidarności z bezdomnymi.

Śpimy z nimi. Dużo kasy zebraliśmy i to mnie bardzo cieszy. Będę tu w nocy zaglądać....po muzę,. Bez bohaterstwa. Mam dobry sprzęt na mróz. W Polsce też ta akcja chyba będzie. Zachęcam Was, tylko tak można poczuć namiastkę ich kwadratowego świata.

Even Flow- Pearl Jam, mądry song w temacie.

This 1991 rock song is sung from the perspective of a homeless man who is illiterate and mentally ill, as his thoughts "arrive like butterflies" and he chases them away. With concrete as his pillow, the man drifts off after praying to a higher power that hasn't seemed to have helped him much so far. 

źródło: strona internetowa Pearl Jam

Edytowane przez Gość (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

@valeria a to jakaś nowa piosenkarka?

Sorry, tv nie oglądam, tylko Netflix i z trójki czerpię wiedzę o polskich artystach. Pozdrawiam

Opublikowano (edytowane)

Danny że Script nasz rozgrzewal.Znacie?

Mój wrazliwiec kochany.

Teraz w workach leżymy bo deszcz daje od 4 godzin

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Dublin nie zawiódł

Opublikowano (edytowane)

@light główny zaangażowany wczorajszej akcji dla bezdomnych na całym świecie. Ciekawie się wypowiada w filmiku promujacym tę akcję. 

Chodzi mi o Chris Martin of course

Opublikowano

@light sorry, po prostu myślałam, że to tylko nasze lokalne chłopaki

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Opublikowano

@valeria Pierwsza piosenka jest niesamowita. Dziękuję Valeria.

Wrzuć coś o Warszawie, proszę. Wybieram się do stolicy niedługo, także chętnie posłucham. Pozdrawiam

I teraz się zacznie...jestem psychofanka Korteza. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Grzęźnie w gąszczu natrętnych myśli  między szkłem kolorowych pingli a jeziorem wyschniętych źrenic teatr spleciony z bladych cieni    Parkiet sceny ubrany w szkarłat na niej leży para sylwetek nad nimi dawno zmarły światła rozdarte grubym murem we mgle
    • @bazyl_prost Ależ też otóż to. Wielu mówi, że tak naprawdę nic się nie zmieniło. Wiesz ciężko dociec, ale sam fakt  na przykład istnienia forum poetyckiego jest zmianą. Sam fakt facebooka, nie wiem youtuba, spotify. To nie jest aż taka zmiana oczywiście, bo były spotkania autorskie, więcej, rozmowy były i wymiana myśli, ale jednak jest kategoria pewnej zmiany. Czegoś z trochę innego rozdania. Ma to ciężar gatunkowy szeregu minusów i plusów. Nawet nie bardzo wiem co przeważa. Mnie trochę martwi w wielu branżach jakby rodzaj nieco nieodwzajemnionej nadprodukcji :// 
    • Leżysz zdrętwiały w wilgotnej pościeli Martwa ofiara, można by pomyśleć  Lecz jeszcze tli się życie w twoim ciele Łza ci wędruje przez wklęsłość policzka Przywłaszczyli cię sobie brutalnie Pogwałcili godność twej duszy i ciała Ludzką istotę porzucili na twardej glebie Aby samotnie tam umierała Pomszczę cię, mój królu, to ci obiecuję! Być może nie sam, a z czyjąś pomocą  Lecz teraz siedzę przy tobie i zaklinam czule By twój ból odszedł wraz z kończącą się nocą Cicho mówię do ciebie, ty zdajesz się być głuchy Strzaskany, zamknąłeś się w sobie  Słodko-gorzki rąk bezwład i włosów miękkie puchy A cisza jak w grobie Składam na twojej piersi ołtarzu  Ciepło i światło mojego dotyku Nie odrywając wzroku od skamieniałej twarzy  I pierwszego na niej słońca promyka Wtem ktoś puka do drzwi, ciekawy nieszczęścia To przyjaciel twój stary, otwieram mu w półśnie Dzieląc się z nim tą nieśmiałą nadzieją Że kiedyś jeszcze zobaczę twój uśmiech…
    • @Leszczym nie nowsze od starego , taki niuans
    • @bazyl_prost Nawet nowsze mogą być niczego sobie, nie oczekujmy przecież cudów :))
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...