_M_arianna_ Opublikowano 21 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2020 (edytowane) (akrostych) Mazurskie jeziora szeleszczą trzcinami. Ówdzie ptasi koncert, i żagle na fali... Jeszcze tylko chwilkę, słońce się dopali. - 2019 - Edytowane 29 Listopada 2023 przez M_arianna_ (wyświetl historię edycji) 5
Tomasz Kucina Opublikowano 21 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2020 (edytowane) Super! ;)) Akrostychy są przepyszne, twój - fantastyczny, a może by z tego pokombinować wiersz biwakowy?, z przesłaniem pt: „MÓJ KOC” - i dać go na noc ;) , a przy okazji domknąć sobie obie strony tekstu? Przepraszam, że ośmieliłem się eksperymentować nad twoim gotowym dziełkiem, ale jest po prostu urocze, letnie, wakacyjne. Pzdr.:) Mazurskie jeziora, szeleści tataraK Ówdzie ptasi koncert, pod żaglem gorącO... Jeszcze tylko chwilkę słońca - i dobranoC Wtedy jednak stracimy rym, więc twoja wersja jest - the best. Edytowane 21 Stycznia 2020 przez Tomasz Kucina (wyświetl historię edycji)
_M_arianna_ Opublikowano 21 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2020 (edytowane) Dziękuję :) "Mój koń polubił siana woń" chyba raczej, chociaż jeszcze nie kosili. Edytowane 21 Stycznia 2020 przez ~Mari*anna~ (wyświetl historię edycji)
Tomasz Kucina Opublikowano 21 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Z koniem mogłoby być tak ;D: Mazurskie jeziora, szeleści tataraK Ówdzie ptasi koncert, pod żaglem gorącO... Jeszcze tylko chwilkę słońca – księżyc gamoŃ Obladi oblada ;) 1
_M_arianna_ Opublikowano 21 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2020 (edytowane) Może i gorąco pod żaglem, skoro tam byłeś? Wszystko 'Ok :) Edytowane 21 Stycznia 2020 przez ~Mari*anna~ (wyświetl historię edycji)
jan_komułzykant Opublikowano 21 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. duuuuużo starsza to piosenka... Marianno i UWAGA! To jest wersja light ;)))
Tomasz Kucina Opublikowano 21 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Do mnie to? Nie widzę nick'a, ale wnioskuję z treści tego komentarza, i tego co wcześniej pisałem w swoim. O czym ty ze mną piszesz?, wypowiadałem się wcześniej - co do tekstu, masz jakieś problemy osobiste, że prowadzisz dyskusję w całkiem obcym mi kierunku? Nieczytelnym?;) Co się dzieje?, mam nie komentować twoich tekstów?, zdaje się to był pierwszy mój komentarz u ciebie, wystarczy jasno sprecyzować.
_M_arianna_ Opublikowano 21 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2020 (edytowane) @Tomasz Kucina Halo... No taka Twoja wersja, że pod żaglem gorąco". A moja - że "żagle na fali" (z daleka) Stop! Komentuj, jeśli chcesz. Pozdrawiam. @jan_komułzykant Tylko nie znam takiego piosenkarza. (60+ile)? Edytowane 21 Stycznia 2020 przez ~Mari*anna~ (wyświetl historię edycji)
jan_komułzykant Opublikowano 21 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bo to pokolenie naszych dziadków bardziej, akurat tak wyszło - Dzień Babci zdaje się dzisiaj, a moja słuchała tego pana, dlatego pamiętam. ;))
Tomasz Kucina Opublikowano 21 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No tak, tylko po co dziwne sugestie o tym, że ja byłem pod tym żaglem, odniosłem się tylko do tekstu, i widocznie niepotrzebnie próbowałem złożyć akrostych dwustronny - domknięty w formie zabawy z tekstem, musiało się nie spodobać skoro wycieczki poza tekst i piosenki z czasów moich dziadków. Jak stop, to stop, rozumiem ;)
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 21 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2020 @~Mari*anna~ Co prawda urodziłem się na Warmii, ale Mazury zawsze były mi bliskie: Pozdrawiam 1
_M_arianna_ Opublikowano 21 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2020 (edytowane) @Andrzej_Wojnowski Coś pięknego :) Nad jeziorem Gołdapiwo ròwnież byłam kiedyś, ale to Kraina Tysiąca Jezior :]| Pozdrawiam. Edytowane 21 Stycznia 2020 przez ~Mari*anna~ (wyświetl historię edycji)
iwonaroma Opublikowano 22 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2020 Śliczny, obrazowy i nostalgiczny...
_M_arianna_ Opublikowano 19 Września 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Września 2021 Dzięki. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi