WarszawiAnka Opublikowano 7 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2020 (edytowane) Nie chciał wracać wieczorem, on chciał wrócić nad ranem; pisał: "Spotkaj się ze mną, dzisiaj nocną mam zmianę." On chciał wrócić nad ranem, nie chciał wracać wieczorem; lecz miał szczęście - pomogłam opamiętać się w porę. Ona nic nie wiedziała, lecz on był pod nadzorem: choć chciał wrócić nad ranem musiał wracać wieczorem. Edytowane 8 Stycznia 2020 przez WarszawiAnka literówka (wyświetl historię edycji) 6
Marek.zak1 Opublikowano 7 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2020 Pewnie, tysiące singli w okolicy. Po co szukać problemów. 1
WarszawiAnka Opublikowano 7 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2020 @Marek.zak1 : Dziękuję za Twój głos. :)
WarszawiAnka Opublikowano 7 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Masz rację. Trzeba ostrożnie żeglować i omijać rafy. Oraz góry lodowe. :) Pozdrawiam. 1
WarszawiAnka Opublikowano 7 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2020 @Marek.zak1 : Dziękuję. :)
Lach Pustelnik Opublikowano 7 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2020 Miał szczęście...? On pewnie inaczej by to nazwał:)
WarszawiAnka Opublikowano 8 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2020 @Lach Pustelnik : Dziękuję za Twój głos. :)
WarszawiAnka Opublikowano 8 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wtedy nie był zadowolony, ale z perspektywy czasu pewnie odczuwa ulgę, że mu się pociąg życia na dwa tory nie rozjechał... :) Pozdrawiam 1
beta_b Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie generalizujmy ;) Kiedyś już pisałam, że kochanka męża uwolniła mnie z kłopotu. Nawet nasze dzieci mówią, że to była najlepsze co się stało :D Egoistycznie bronimy "swego" poczucia bezpieczeństwa, przynależności, rodzin itp. A tymczasem wchodzimy też w relację podświadomie i różne bywają tego efekty (jak się w głowie rozjaśni). Podsumowując: tekst zabawny, równy i zgrabny, ale kontrola nad biednym misiem i damska lojalność trochę panów stawia w pozycji taboreta. Oddajmy im szacunek i ich wyborom. :D Ciepło pozdrawiam, bb
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jakby naprawdę chciał to by wrócił. Ściema. Facet to świnia. Pozdrawiam
Nata_Kruk Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2020 Jakby trzy małe epizody, a zamknięte w większą historię. Dobrze, że.. musi wracać wieczorem... z czasem może zrozumie, że.. lepiej tak wracać. Plus, za podjęty temat. Zgrabnie, choć lakonicznie. Pozdrawiam. 1
WarszawiAnka Opublikowano 8 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2020 @Marek.zak1 : Dziękuję. :)
WarszawiAnka Opublikowano 8 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2020 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @beta_b : Dziękuję za Twój głos. :) Życie pisze różne scenariusze. Czasem dokładamy wszelkich starań - i przychodzi rozczarowanie. Czasem rozstanie bywa, jak piszesz, tym lepszym rozwiązaniem. Niemniej jednak bezpieczeństwo, poczucie przynależności i lojalność są tym, czego w głębi duszy zawsze pragniemy. Jestem przeciwna zarówno sterowaniu mężczyznami jak i sprawowaniu przez nich kontroli . Wszak każdy ma wolną wolę. Ale czasem jakąś furtkę, albo bramę trzeba zamknąć... Albo na zamkniętą trafić... :) Dziękuję za refleksje i pozdrawiam! Edytowane 8 Stycznia 2020 przez WarszawiAnka (wyświetl historię edycji)
WarszawiAnka Opublikowano 8 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja tego nie powiedziałam. :) Nie jestem feministką -- i daleko mi do tego... Chciałam tylko pokazać drugą stronę medalu. Pozdrawiam
WarszawiAnka Opublikowano 8 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Nata_Kruk : Dziękuję za Twój głos. :) Dobrze, że dostrzegłaś tu "większą historię". Cieszę się, że popierasz wieczorne wracanie do domu. Peelka ma nadzieję, że on zrozumiał... Dziękuję za komentarz i pozdrawiam :) 1
Czarek Płatak Opublikowano 10 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2020 Świetny. Skojarzył mi się z warkoczem, taka przeplatanka :) 1
WarszawiAnka Opublikowano 10 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2020 (edytowane) @Czarek Płatak : Dziękuję za Twó głos. :) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo fajne i celne skojarzenie. Lubię powtórzenia i przeplatanki. :) Dziękuję i pozdrawiam :) Edytowane 10 Stycznia 2020 przez WarszawiAnka spacje (wyświetl historię edycji)
WarszawiAnka Opublikowano 10 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2020 @Nata_Kruk : Dziękuję. :)
WarszawiAnka Opublikowano 10 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2020 @Wilhelmina Józefa : Dziękuję za Twój głos. :)
Rekomendowane odpowiedzi