Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Ładnie. Może się spodobać życzliwej osobie :) Pozdrawiam:)
    • Ludzie głębokiej wiary wierzą , że „panta rhej” nie działa, że  klimat się nie zmienia. Że jakim Pan świat stworzył  będzie na wieki wieków.   Mnie chociaż chcę w to wierzyć widząc 40 stopni w cieniu ciało coraz bardziej się grzeje. Duch jęczy tak jak nigdy wcześniej. Pot leje się strumieniem wypłukując pragnienia. Nie zostawiając w środku NIC.   NIC czeka do zachodu słońca, do chłodnej tak jak dawniej nocy.   A wtedy z nieba spada niebo i w tym niebiańskim nocy transie to NIC odradza się.... w romansie. Znów żywa dusza tuli drugą duszę, znów żywe ciało w drugim się zanurza. Znów cztery oczy tworzą Andromedę, znowu dwa serca tworzą nocną jedność. Znowu i znowu. I wiele razy. Wiele.   Po nocy co prawda znów przychodzi dzień, Ale po dniu niezmiennie będzie noc. Możemy mieć jakąś nadzieję  
    • Gabija, pod zamkiem (Troki), rozbija związki, przez skoki. Tu boków kto szuka też uczuć sto zbruka, wraz z tym... niecierpiącym zwłoki.
    • Przy mnie zawsze obecna nerwica jest. Biorę garść tabletek by nie umrzeć na głowę. Wyglądam potulnie, choć w głowie totalny rozpiździeć jest! Śniło mi się, że sam już chodzę. Dlatego nie pytam o drogę - sam ją sobie tworzę.  

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• @CharismafilosCieszę się, że Ci się podoba.  Dziękuję za dobre słowo. :)  
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...