Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• człowiek zapomina czasem coś gubi czegoś żałuje   człowiek jak pies potrafi ugryźć bywa zły   ale bywa i tak że się  uśmiecha nie wstydzi marzeń i nadziei   rozmawia z gwiazdami wie co to miłość cieszy go szum drzew
    • @Charismafilos dziękuję

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• 82. Jak rodzi się nienawiść (narrator: hypaspista)   1.   Przydzielili nas do domu kupca – łup, co pachnie strachem.   2.   Kolacja jak teatr. On udaje gospodarza, my — ludzi.   3.   Córki stoją przy ścianie, jak naczynia — piękne i kruche.   4.   Pierwszy toast za króla. Drugi — za nas samych.   5.   Trzeci dzbanek. Granice miękną jak ciepły wosk.   6.   Ktoś śmiał się głośno. Ktoś płakał. Nie wiem, kto był kim.   7.   Kupiec milczy. Jego twarz — kamień, który pęka w środku.   8.   Pomyślałem: czy tak właśnie rodzi się nienawiść?   cdn.
    • @hollow man - jest i opcja 2w1:   Wtedy rzekł On do mnie: «Prorokuj nad tymi kośćmi i mów do nich: "Wyschłe kości, słuchajcie słowa Pana!" Tak mówi Pan Bóg: Oto Ja wam daję ducha po to, abyście się stały żywe. Chcę was otoczyć ścięgnami i sprawić, byście obrosły ciałem, i przybrać was w skórę, i dać wam ducha po to, abyście ożyły i poznały, że Ja jestem Pan». [Ez37,4-6] ;)
    • @Charismafilos Odwróć skutki.
  • Dodaj nową pozycję...