Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Berenika97.. droga Poetko, cóż napisać... piękny dialog, przepiękny.. bo mądry w słowie i.. żeby tak każdy zechciał brać do serca to, co opisałaś w wierszu. Brawo.! Ślę.. :)
    • On i tak da gaz. Czcza gadka, Tino
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Praca z ziemią jest liturgią, którą warto uprawiać i przypominać sobie regularnie, żeby rozumieć kim jesteśmy w tej „przygodzie”.   Dwa wymiary w dwóch częściach wiersza, nierozerwalnie połączone. Piękna przypowieść. P.S. W klimacie ogrodu jestem u siebie: 0,5 ha winnicy, jagodników, sadu, kęp lasu i ogródków Żony. Kocham się ściorać, zarobić, poczuć granicę zawrotu głowy. W niekończącym się pojedynku z dzikimi  jeżynami  zawsze wychodzę pokrwawiony, ale nie pokonany. Dlatego Żona nazwała mnie „Hamsun” ( „Błogosławieństwo ziemi”), a miejscowi mają dla „miastowego” szacunek za efekty męskiej walki, która nigdy się nie kończy.
    • Dobrze jeśli sprawdzający i sprawdzany, wie - podlega testowaniu. I gdy punkty zna z checklisty.  Nie o cel dla okulisty, Chodzi lecz te nieformalne Kwestie subproceduralne.   Mi i się to skojarzyło z rozmowa wstępna do pracymbpzdr

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• @Proszalny.. jakże miło czytać takie wiersze.. :) Peel, to

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

szczęściarz, że taka.. żona..  Ślę wiosnę.  
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...