WarszawiAnka Opublikowano 25 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2019 Blask choinki do mnie mruga, pachnie sernik i makowiec; zewsząd kolęd płynie struga i wędrują trzej magowie... Świec ozdobnych jasny płomień biały obrus opromienia; myśl za myślą półświadomie z grudniowego wyjdzie cienia. Ten świąteczny czas niezwykły dni otula niosąc pokój; oby wszystkie troski znikły w nadchodzącym Nowym Roku. 4
Wędrowiec.1984 Opublikowano 25 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2019 (edytowane) W Święta jednak bardziej preferuję ryby niż ciasta. Jakiś pyszny karpik czy śledzik. :-) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W nowym roku też będą Święta i podobne wiersze. ...i Kewin w TV. ;-) Edytowane 25 Grudnia 2019 przez Wędrowiec.1984 (wyświetl historię edycji)
WarszawiAnka Opublikowano 25 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2019 (edytowane) @Wędrowiec.1984 : Dziękuję - to serduszko za ostatnią zwrotkę. :) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Karp smażony też jest pyszny. :) A na Nowy Rok mam już nowy wiersz. Wkleję wkrótce. :) Kevin oczywiście w przyszłe Święta też będzie, ale ja go nigdy nie oglądałam. :))) Edytowane 25 Grudnia 2019 przez WarszawiAnka spacje (wyświetl historię edycji)
Wędrowiec.1984 Opublikowano 25 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie jest tak śmieszny jak mówią. Powiedziałbym, że jest przereklamowany.
WarszawiAnka Opublikowano 25 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nic o tym nie wiem - i pewnie się nie dowiem. :)
Wędrowiec.1984 Opublikowano 25 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2019 (edytowane) Teraz leci jakiś film z Fordem i Tommy Lee Jonesem gdzie Harrison gra jakiegoś doktorka, wrobionego w zabójstwo żony. Dużo lepsza rozrywka niż Kewin. ;-) Edytowane 25 Grudnia 2019 przez Wędrowiec.1984 (wyświetl historię edycji)
WarszawiAnka Opublikowano 25 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nadszedł już czas, aby przestać pisać i dać kolędom się ukołysać. :) Dobrej nocy!
iwonaroma Opublikowano 26 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2019 No cóż, wiadomo, że tak całkiem bez trosk to się nie da, ale zawsze może być ich mniej niż więcej...zwłaszcza, kiedy się życzenia przyjmie :) ja przyjmuję :) pozdrowienia 1
WarszawiAnka Opublikowano 26 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2019 @iwonaroma : Dziękuję za Twój głos. :)
WarszawiAnka Opublikowano 26 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2019 @Marek.zak1 : Dziękuję za Twój głos. :)
WarszawiAnka Opublikowano 26 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cieszę się, że przyjmujesz życzenia. :) Co do trosk - wiele z nich fundujemy sobie sami i można ich przy odpowiednim wysiłku i świadomości - uniknąć. Pozdrawiam :)
tetu Opublikowano 27 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2019 No to wszystkiego dobrego w Nowym Roku. Wytrwałości w nowych postanowieniach i starych też(chodzi mi o Kevina) :) Pozdrawiam.
WarszawiAnka Opublikowano 27 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2019 @kot szarobury : Dziękuję za Twój głos. :)
WarszawiAnka Opublikowano 27 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo dziękuję - i wzajemnie. :) Postanowień jest sporo - będzie o tym następny wiersz. :) Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi