Gerber Opublikowano 11 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2019 Człowiek kwantowy może być teraz z kumplami na wódeczce albo u tej zdziry co na widok chłopa rozkłada się jak wersalka płynie gdzieś na fali nieobliczalny i trudny do określenia w swej istocie jego Zocha już go nie kocha codzienna niepewność wystawia coraz droższe rachunki wie pojawi się nad ranem i będzie szukał przekrwionym wzrokiem dziury w całym 5
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 11 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2019 Witaj - dobry to mało powiedziane - zaskoczyłeś mnie tym wierszykiem który przemawia i zmusza do - no własnie... Pozd.
Lahaj Opublikowano 11 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2019 @Gerber spoko wiersz, ale razi mnie wers jego zocha już go nie kocha. Pzdr 1
Gerber Opublikowano 11 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2019 @Waldemar_Talar_Talar Dzięki za komentarz. @Lahaj Może masz rację, poczekam na inne komentarze jak będzie również razić, to wykombinuję coś innego.
Lahaj Opublikowano 11 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2019 @Gerber mimo drugiego dna tego wersu (jest to w moim odczuciu rodzaj trywializacji) z tym wewnętrznym rymem ten wers się nie broni. Innych może przekonać.
Gość Opublikowano 11 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2019 Dostałby garem przez łeb to od razu by mu się kontaktów wszelkiej maści odechciało :-) Ta wersalka też mnie jakoś zastanawia Tak dziś wszystko kawę na ławę?
Gerber Opublikowano 11 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2019 No nie zupełnie, przecież to kwantowy człowiek, nigdy nie wiadomo gdzie jest , co zrobi. Zocha nie zna się na fizyce, dlatego wie jak będzie, bo...?
Gość Opublikowano 11 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2019 @Gerber bo jest rozsądna, mądra i odpowiedzialna i takich facetów w dooope kopie :-) Tak mi się wydaje
jan_komułzykant Opublikowano 11 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. razi i z Gosławą też się zgadzam, co do "wersalki", a skoro kwantowy, to może z fizyką coś skojarzyć? ;) Wiersz prawdziwy. Pozdrawiam.
Gerber Opublikowano 11 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2019 @Gosława Chyba za poważnie podchodzisz do tego wiersza, chciałem powiedzieć, że przez niego staje się prorokiem. Oczywiście to tak z przymrużeniem oka. @jan_komułzykant No może i racja, zastanowię się. Chyba ten wiersz mi nie do końca wyszedł, bo miała być fizyka kwantowa z fizycznością, brutalną i trochę absurdalną jak to w takich związkach.
Gość Opublikowano 11 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2019 @Gerber nie chcę Cię broń Boże urazić ale czy nie wydaje Ci się że w swoich wierszach chwilami bardzo przedmiotowo są kobiety przedstawiane? Wiem sztuka kieruje się własnymi prawami jednak jest coś takiego jak kobieca intuicja :-) Ja tu nie widzę " żartu" Przepraszam
Gerber Opublikowano 11 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2019 @Gosława Wiesz... no nie wiem, nigdy nie miałem takiego zamiaru, żeby przedstawiać kobiety przedmiotowo. Co do żartu, to nie chodziło mi o żart, ale w tego typu związkach często wychodzi taka tragikomedia, oczywiście jak się patrzy na to z boku. Dawno temu, miałem takich sąsiadów, no i pamiętam tekst:- Zabiłeś mnie chu... - Idź się wytrzeć od, tego się nie umiera. A co do kobiecej intuicji to w nią wierzę.
Gość Opublikowano 11 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2019 @Gerber wiem że nie miałeś zamiaru :-) uważam Cię za zdolnego i wrażliwego faceta :-) Po prostu piszę o swoich odczuciach i spostrzeżeniach Byłam świadkiem podobnych scen nie raz i nie dwa może dlatego stanęłam w obronie tej nieszczęsnej Zochy :-) Taka ze mnie wojownicza księżniczka Xena :-)
Gerber Opublikowano 11 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2019 Oj to muszę uważać, nigdy nie miałem do czynienia z wojowniczkami.
Lahaj Opublikowano 11 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2019 @Gerber mi się bardzo podoba bo odczytuję w nim zagubienie współczesnego człowieka - mężczyzny. Jego miotanie się od jednego do drugiego nic nie kuma do końca ale udaje ze swoje wie. No i wyżyć się musi. Bo się udusi. Mnóstwo jest takich kwantowych czyli czytam molekularnych umysłowo ludzi.
Gerber Opublikowano 11 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2019 @Lahaj Kwantowy, miałem na myśli, że raz jest falą prawdopodobieństwa, a raz konkretną cząstką, która może się pojawić w różnych miejscach. Są dwa światy, ten makro i ten kwantowy. W każdym z nich panują inne zasady. A on ma z tym problem.
Gość Opublikowano 11 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2019 @Gerber i do tego inteligentny :-) brawo :-)
Lahaj Opublikowano 11 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2019 (edytowane) @Gerber to jest spójne z tym jak ja odbieram, bo pl nie ogarnia nie jest spójny :-) chyba ze się mylę Edytowane 11 Grudnia 2019 przez Lahaj (wyświetl historię edycji)
Paweł Artomiuk Opublikowano 11 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2019 (edytowane) Wydaje mi się, że ta "Zocha-kocha" akurat w tym tekście niespecjalnie przeszkadza. Tekst jest troszkę stylizowany więc chyba można przymknać oko. Edytowane 11 Grudnia 2019 przez light (wyświetl historię edycji)
Rekomendowane odpowiedzi