Koziorowska Opublikowano 8 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2019 ostrzyżone na zero drzewa krzyczą z bólu zimowy wiatr kąsa nagie kostki wierzchołek góry lodowej uwiązł w ciasnym gardle nieba wyszkolone myśli rzucają się do gardeł nad szczytami kasztanowców przetacza się srebrny pieniądz księżyca o gwiazdach nikt nie pamięta wierzę w różę północy ranię palce o tępe ostrze przedświtu łzy ktoś grzecznie pozbierał rozdał potrzebującym skażone blizną słodko-kwaśne wnętrze wywęszyło świeżą noc Bóg sprzedaje krzyż po niepokojąco atrakcyjnej cenie zielone włosy palców skradają się po ciasnej wyschniętej skórze Raju zaostrzony język zostawia pieczęć wymyślam kolejny świat towarzystwo dla samotnego padołu nie wystarczają najlepsze znoszone buty wywieszone języki zerkają jakże ironicznie 2
Gość Opublikowano 8 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2019 @Koziorowska boże, jaką Ty musisz być delikatną i wrażliwą kobietą. Kolejny piękny wiersz. Gratulacje Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Nata_Kruk Opublikowano 8 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2019 Moim zdaniem, dałaś bardzo dobry tytuł, bo większość z tego co opisałaś, może być tym.. spowszedniałym chlebem... Pozdrawiam.
Kobra Opublikowano 8 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2019 Podoba się tym razem. Widzę szlif, rozdzielenie na strofy, mniej słów. Brawo! Pozdrawiam serdecznie. 1
Koziorowska Opublikowano 8 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2019 @calluna @Nata_Kruk @Kobra Bardzo się cieszę, że mój najnowszy twór przypadł Wam do gustu. Dziękuję i życzę przyjemnego wieczoru. :) 2
kb. Opublikowano 8 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2019 @Koziorowska można by jeszcze powarsztatować np. wers otwierający: "ostrzyżone na zero drzewa" nieco razi potoczność. wiec może: "ostrzyżone do zera drzewo", ale to wymaga dalszych zmian w następnych wersach. jest też kilka nieco na wyrost ożywień: np: "drzewa - krzyczą", "myśli - rzucają się", "języki - zerkają" oczywiście to tylko moje zdanie, pozdrawiam 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 8 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2019 Jestem za - przemawia i to wyraźnie. Miłego ci życzę.
Luule Opublikowano 8 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2019 Choć nie łatwo zrozumieć mi cały wiersz, to podobają mi się obrazy splecione ze słów. Już na wstępie te 'ostrzyżone do zera drzewa'. Smucić może, że trzeba wymyślać ten inny świat, alternatywny do tego osamotnionego. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi