Jan Paweł D. (Krakelura) Opublikowano 24 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2019 (edytowane) Długo leżała pod gruzamisanitariuszka Małgorzatka.Jakie wszyscy mieli miny,kiedy odkryli ,że na pierwszej liniiśmierć ma odór zdechłej świni,nawet wtedy, gdy uboga w latka.Sanitariuszka Małgorzatka...Nie chciały się z nią bawić dzieciw obawie, że im się rozleci.Bomby takie jej zrobiły szkody,że już nie tylko brodyMałgosia nigdy mieć nie będzie,ale chłopa nie dosiędzie.Sanitariuszka Małgorzatka...-Małgorzatko baw się z nami,z chłopakami, z dziewczynami.Może doktor cię pozszywa,Małgorzatko, nie bądź sztywna...-Ani w wojnę, ani w szpitalnie pobawię się, i kwita.Sanitariuszka Małgorzatka...Seksowna jest muza powstańcza:kiedy kule wokół jak szarańcza,ona chłopców nie odgania,i bujną pierś dumnie odsłania.(U Małgosi pierś dziecięca,Małgosia już much nie odpędza).Sanitariuszka Małgorzatka... Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 24 Listopada 2019 przez Krakelura (wyświetl historię edycji)
jan_komułzykant Opublikowano 24 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2019 dość obrzydliwy to wierszyk jest, chcesz być na siłę oryginalny, a sądziłem, że trochę więcej oleju tu się mieści, szkoda.
Jan Paweł D. (Krakelura) Opublikowano 24 Listopada 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2019 @jan_komułzykant Noo, bo jak dziecko zginie pod bombami to nie wygląda ładnie, dlatego taki to wierszyk. Dziękuję.
Jan Paweł D. (Krakelura) Opublikowano 24 Listopada 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2019 @jan_komułzykant A jako odtrutkę od mojego wiersza proponuję piosenkę: Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Jan Paweł D. (Krakelura) Opublikowano 25 Listopada 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2019 @jan_komułzykant A co do zarzutów w stylu "chcesz być na siłę oryginalny..." to poproszę o jakiś przekonujący dowód na to, że tak jest.
jan_komułzykant Opublikowano 25 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2019 @Krakelura dobrze wiesz, że wielokrotnie chwaliłem Twoje wiersze, bo masz niewątpliwy talent, jednak tym "tworem" przekraczasz granicę, choćby dobrego smaku. O innych chyba nie muszę mówić, więc lepiej już nie zanurzaj się głębiej.
Jan Paweł D. (Krakelura) Opublikowano 25 Listopada 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2019 @jan_komułzykant To moja sprawa w co się zanurzę. Bo widzisz, dla mnie przekroczeniem dobrego smaku i granicy głupoty jest powyższa piosenka i teledysk, w którym jakiś dorosły ubiera dziewczynki w mundurki i każe im śpiewać wesołą powstańczą piosenkę, skradać się z uśmiechem ulicami, podnosić główki do góry (jak mniemam wypatrują samolotów i bomb), nawet odrobina "realizmu" się pojawia, bo jedna dziewczynka zakłada drugiej bandaż... Dla mnie to niesmaczne. W internecie krążą fotografie dzieci po bombardowaniach, ja uważam, że taki obraz wojny powinniśmy mieć, wojna to tragedia, to masakra, to smród i flaki. Kładźcie dzieciakom do głów te cukrowane, fałszywe obrazki, mit bohaterstwa, to prosta droga aby się coś powtórzyło.
Rekomendowane odpowiedzi