Enchant Opublikowano 17 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2019 w tchórzliwy sen niewidomej śnię o sterylnej bieli dzwoneczku nad głową i kroplówce w której życie sączy się z wolna kropla po kropli chcę złapać ten sen urzeczywistnić wtedy budzi mnie krew krzepnąca na dłoniach aniele boży stróżu mój ty obok teraz stój i powiedz powiedz mi dokąd iść gdy wszystkie znane drogi prowadzą donikąd powiedz mi jak nie zginąć skoro stare ścieżki potraciły drogowskazy czemu milczysz przecież jesteś taki mądry bezskrzydły głuchy aniele mój stróżu 1
Paweł Artomiuk Opublikowano 17 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2019 (edytowane) " króplówka w której życie sączy się z wolna" to jest dobre, zaskakująco dobre biorąc pod uwagę resztę tekstu. Edytowane 17 Listopada 2019 przez light_2019 (wyświetl historię edycji)
Enchant Opublikowano 18 Listopada 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2019 @light_2019 no cóż, wiersze wychodzą różnie, raz lepiej, raz gorzej. Cieszę się, że choć jedna linijka się spodobała.
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 18 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2019 Witam. Fajnie, że znowu wierszem piszesz. Trochę dużo snu, albo raczej powtórzeń tego słowa w pierwszej zwrotce. W drugiej zwrotce zbyteczne wydają sie : "mi" oraz "wszystkie" W ostatniej zrezygnowałbym z mój stróżu To tyle jeśli chodzi o techniczne widzimiśki. Od strony serca widzę to tak jakby ktoś krzyczał w ciszy modlitwy.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 18 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2019 Witaj - podoba mi się owe wołanie o ratunek... Dobry wiersz. Pozd.
Enchant Opublikowano 6 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2019 @eM_Ka @Waldemar_Talar_Talar Dziękuję Wam. Pewne zmiany mam zamiar wprowadzić, triche pokombinowalam
Rekomendowane odpowiedzi