MP1997 Opublikowano 29 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2019 - Kiedy dotykam Twoich ust... - Kiedy dotykam Twoich ust - czuję mleko… Mleko Ziemi i wszystkich Łąk Zielonych zroszonych śmiechem Twoich oczu Widzę… całą gamę owczych kolorów …. i ten ślad na szyi Po przebudzeniu rozdwojenia wielokrotne powtórzona seria znaczeń milkną skażone uśmiechem - spadającą kroplą…. mleka Jak dawniej… strzepujesz rzęsami biedronki i białe motyle piją z Twojej piersi Kiedy dotykam Twoich ust czuję mleko... Zamglone powieki mokre w pocałunkach w pościeli niebiańskiej Twoje nagie stopy.... Kiedy dotykam Twoich ust czuję niebo.... Spotkamy się na żółto-białej łące w puszystym kwiecie mleczu na końcu Mlecznej Drogi lub w galaktyce ciał Teraz Żegnaj… Opiekunko Serc i Lotnych Marzeń - muszę odjechać na Rumaku Nocy. 1
Deonix_ Opublikowano 29 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2019 Ładny, czuły, melancholijny i delikatny, aczkolwiek niepruderyjny wcale - erotyk. Spodobał mi się :) Ale mam pewne zastrzeżenia. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mam wrażenie, że chodzi o mniszki, ale mogę się mylić :) Mlecz to inna roślina. To akurat jest dla mnie niezbyt miła pieszczota, ale to personalne upodobania ;) A ta strofa wg mnie psuje cały utwór. Nadaje mu wręcz groteskowy charakter. Pozbyłabym się jej. Można by wymyślić alternatywne zakończenie, ale ten tekst prosi się moim zdaniem o otwartą kompozycję, zakończyłabym na przedostatniej zwrotce. Ale zrobisz jak uważasz, oczywiście :) Pozdrawiam, D.
Paweł Artomiuk Opublikowano 29 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2019 Rumak nocy :-) ja przy tym tekście też czuję mleko ale już nie powiem od kogo i skąd. Dużo pracy przed tb.
Jan Paweł D. (Krakelura) Opublikowano 3 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2019 Zaczyna się jako tako... choć nie wiem czy wywoływanie pewnych skojarzeń było Twoim zamiarem, a ten rumak nocy na koniec aż zmusił mnie do parsknięcia. Nie będę mówił o czym pomyślałem. :)
Alicja Kruczewska Opublikowano 3 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2019 Taki delikatny i frywolny, szkoda że jak kiść banałów. Czy to mleko ma oznaczać męskie nasienie?
Rekomendowane odpowiedzi