Wojciech Bieluń -Targosz Opublikowano 26 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2019 przeszłości nie da się odmienić według mnie myśli coraz bardziej jaskrawe wyczuwały więź z kimś innym spadała ze mnie poza coraz wyraźniej odczuwałem nieznane dotąd przywiązanie do tego co było wysuwałem się wolniutko poza cień światło odbijało ciemność jak groteskowe lustro nie słyszałem szeptu tysiąca słów tylko głos jeden żaden inny nie chciałem z nim walczyć był tym co miałem 1
Paweł Artomiuk Opublikowano 26 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2019 (edytowane) Trochę lanie wody, wolałbym krócej, dosadniej. Lepiej byłoby bez tego cienia i lustra bo to bardzo organy motyw. Szepty i tysiące słów też niczym nie zaskakują. Coś drgnęło w puencie ale to zbyt mało. Poczekam na inne twoje wiersze. Edytowane 26 Października 2019 przez light_2019 (wyświetl historię edycji)
duszka Opublikowano 26 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2019 Dla mnie to jakby uzdrawianie historii (przeszłości) własnego życia, a zarazem zawartego w niej samego siebie - poprzez zaprzestanie walki z nimi i odnajdywanie czy odbudowywanie ich całości, ich jednego, jedynego głosu, który powstaje, gdy zobaczy i dopuści się wszystko, gdy odczuje się ciagłość narastajacej od urodzenia tożsamości... To zaprzestanie walki, to chyba akt dojrzałej miłości... Dziękuje Ci za ten wiersz :) Pozdrawiam
Wojciech Bieluń -Targosz Opublikowano 27 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Października 2019 dziękuję Duszko za komentarz. Nie chodzi o miłość, ale pozycję jaką trzeba zając w życiu.Pozdrawiam
Gość Opublikowano 27 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2019 @Wojciech Bieluń -Targosz powrót do przeszłości, do osób, których miejsce zastąpili przypadkowi nam ludzie. Dla mnie jest to powrót do miłości z dawnych lat. Dziękuję, uruchomiłes wyobraźnię
Wojciech Bieluń -Targosz Opublikowano 27 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Października 2019 Dziękuję za komentarz. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi