duszka Opublikowano 21 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2019 gdy świat gaśnie a ja zginam się tuż nad przepaścią gdzieś we mnie zapala się światło jesienią tak bardzo widzę . 5
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 21 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2019 @duszka - witam - dawno temu byłaś obecna cieszy mnie że cię widzę - zgrabny wiersz w twoim stylu. Przemawia wyraźnie. 1
duszka Opublikowano 21 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Października 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A mnie cieszy i to podwójnie, Twoja miła odpowiedź, Waldemarze, - serdecznie za nią i za dołożone do niej seduszko dziekuję :) I pozdrawiam :)
duszka Opublikowano 22 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Października 2019 @Gaźnik Dziękuję i pozdrawiam :)
WarszawiAnka Opublikowano 22 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2019 Dobrze, że choć nad samą przepaścią, to jednak zapala się światło. Może w pełni jesieni jest to światło nadziei na powrót wiosny? Zmodyfikowałabym tytuł: zamiast "tak bardzo widzę" - "tak jasno widzę". Co Ty na to? :) Pozdrawiam 1
Liryk Opublikowano 22 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2019 Jasnowidząca Duszka=) Z pozdrowieniami. 1
WarszawiAnka Opublikowano 22 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2019 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To akurat mi do głowy nie przyszło... :) Ale... któż to wie? Pozdrawiam Edytowane 22 Października 2019 przez WarszawiAnka literówka (wyświetl historię edycji)
duszka Opublikowano 22 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Października 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ...lecz to nie zasługa moich oczu, ale tego, który zapala we mnie nagle światło... Ja tylko kieruję tam mój wzrok. Dziękuję, Liryku za miłe słowa i serduszko :) Pozdrawiam To raczej rozpoznanie, Warszawiąnko.., tego, co tylko w ciemności, czy nad przepaścią można dostrzec, bo leży głębiej i jest zwykle zasłaniane kolorowym, "krzyczącym" blaskiem powierzchowności... A określenie "tak bardzo" nawiązuje do takich sformułowań, jak "tak bardzo kocham", "tak bardzo żyję" itp., a więc mówi więcej niż tylko o jasności czy wyrazistości odbioru. Dziekuję Ci za czytanie i przemyślenia :) Pozdrawiam
WarszawiAnka Opublikowano 22 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2019 @duszka : Dziękuję. :)
Wędrowiec.1984 Opublikowano 22 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2019 @duszka Światło potrzebne jest szczególnie jesienią, kiedy można dostać jesiennej depresji. Wtedy człowiek czuje się jakby stał nad przepaścią i zginał się ku jej krawędziom. Na szczęście światło bardzo często ratuje człowieka z takiej sytuacji. 1
duszka Opublikowano 22 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Października 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Na szczęście istnieje takie wewnętrzne światło i na szczęście istnieje jesień, która powoduje jego nasilenie... Dlatego chyba kocham jesień.., też dlatego. Dziekuję Ci za tę jesienną refleksję i jesienne serduszko - dodały mi trochę światła :)
Wojciech Bieluń -Targosz Opublikowano 25 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2019 w swoim stylu. Jest dobrze. Pozdrawiam 1
duszka Opublikowano 25 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Października 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za miłe słowa, Wojciechu i również pozdrawiam :) @Niewygodna Dziękuję Ci za czytanie i głos oraz pozdrawiam miło :)
Rekomendowane odpowiedzi