Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Nawiasem mówiąc

Jan Paweł D. (Krakelura)

Rekomendowane odpowiedzi

(…od nagłej…)

- Skończ już szybciej, Chryste Panie.

(…i niespodziewanej…)

- Co ma stać się to się stanie.

(…a ten dzień przyjdzie…)

- Do Tajlandii niczym z procy…

(…jak złodziej w nocy…)

- Mam alarmy, nie ma mocnych.

(…będą poniżeni…)

- Bo trzeba doić jeleni.

(…będą wywyższeni…)

- No i kto by chciał to zmienić?

(…będą płakać…)

- Chryste, ile można krakać?

(…będą się śmiali…)

- Trzeba świat za jaja łapać.

(…kto jest bez winy…)

- Rany boskie, skończ już pieprzyć.

(…niechaj pierwszy…)

- Weźmie sznur i się powiesi.

(…nie jestem godzien…)

- A idź się utop. Brawo ja!

(…żebyś przyszedł do mnie…)

- Nic tu po mnie. Marnuję czas.

(…i odpuść nam…)

- Tere fere, odpuść sobie.

(…jako i my…)

- Już ja bym odpuścił tobie.

(…ale powiedz tylko słowo…)

- Milcz już lepiej, czas ucieka.

(…a będzie uzdrowiona…)

- A mi nic tam nie dolega.

(…przekażmy sobie znak…)

- A proszę bardzo: fuck fuck fuck.

(…niech będzie pochwalony…)

- Myszka Miki i Donald Duck.

(…chleba naszego…)

- Może by tak na kolację

(…daj nam…)

skoczyć dziś do restauracji?

(…teraz i w godzinę…)

- A ten w kółko jedną płytę,

(…śmierci naszej…)

jeszcze mam o nagłej myśleć

(…Amen.)

jak ten Arab z dynamitem…

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Stał na rogu młody muzyk Szarpał struny niestrudzenie Lecz cisza na burzę wróży Przerwał gdy dostał z kałuży  Od merola z zadaszeniem   Wnet w afekcie niewerbalnie  Dał znać co o owej sprawie sądzi  By móc niepowetowane Straty natury moralnej  Wziąć zaraz jak za pas nogi 
    • @egzegeta   Może pana to zaboleć, jednak: w Polsce mieliśmy tylko i wyłącznie trzy dyktatury - wojskowe: naczelnik Tadeusz Kościuszko, marszałek Polski Józef Piłsudski i generał Wojciech Jaruzelski - ci wszyscy byli Polakami pochodzenia szlacheckiego i ja jako skromny obywatel Trzeciej Rzeczypospolitej Polskiej z niesamowitą przeszłością i jeszcze większą tradycją rodzinną - serdecznie pana zapraszam na mój esej pod tytułem - "Saga" - niech pan sam zauważy - ten profil ma zielony kolor i żaden użytkownik na własnym profilu nie reklamuje innych flag - jak na innych - non stop ukraińskie, de facto: chazarskie - proste i logiczne? Jest pan na wojskowym profilu, owszem, czasami jest ostro przez kretów..   Łukasz Jasiński 
    • @viola arvensis dziekuję bardzo:))
    • 3 Listopada 1939. Piątek.   Zamęt ciężki dostał nam się, cięmiężone plemię, widzieć rozkrwawione Świętokrzyskie ziemie ciężka nasza pora, listopadowa słota wschód słońca, złota pora krucha gdzie każdy gaj oliwny, każda sosna to Golgota   i nie było nigdy chwili takiej za mojego życia by świat wyszedł przede mną ze swą urodą z ukrycia tkały puste korony w górze złote pajęczyny gałęzi rozświetlanych ciepłym rannym światłem na dole nadal trwała ciemność, sens metaforyczny którego zdolności wam przepisać nie posiadłem   odezwał się całym lasem lament świętokrzyski wczoraj znaleźli ciało, umarł prezydent Artwiński ciągną nas za miasto, tacy sami, tacy różni pochyl ku nam głowę, Boże, rozłóż się na Bruszni   proszę Ciebie, Chryste, kiedy zejdę w spokój wieczny by niebo było jak dzisiejsze nad stadionem leśnym buki skrzypią nam hosanny, mroźne błoto twardo stuka idziemy by moralności Polak nie musiał daleko szukać  
    • @Magda1973 bardzo fajny wiersz. Wróciłam i znow czytam z przyjemnoecią

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...