Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Sylwestrze, przez te pokrzywy po prostu mnie poniosło! :)))

1. Lepiej pędzić przez pokrzywy
    patrząc sponad końskiej grzywy.

2. Lepiej przedzierać się przez pokrzywy,
    niźli wrzuconym w nie być dla zgrywy.

3. Lepiej zanurzyć się gdzieś w pokrzywy,
    niż znosić głupie, chamskie podrywy.

4. Warto się czasem schować w pokrzywy,
    by przejść znienacka do ofensywy.

:)))

Edytowane przez WarszawiAnka
literówka (wyświetl historię edycji)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Alicja_WysockaLubię kreatywne dzieci i to bardzo! Wówczas nazwałabym Cię Małą Księżną z dużą wyobraźnią. Teraz jesteś Księżną z ogromną wyobraźnią. W ubiegłym roku, w pociągu jechała ze mną matka z 6-7 -letnią dziewczynką. Matka do niej: "zajmij się czymś, masz kredki to sobie rysuj" Dziecko wzięło kartkę papieru i kredki - narysuję Boga - stwierdziło. Matka zasnęła, ale mała przyglądała się białej kartce i nic nie narysowa, zaczęła mi zadawać tryliony pytań. Gdy matka się obudziła, zapytała - dlaczego nic nie narysowałaś? Jak to! - oburzyła się dziewczynka (Kasia) , tu jest Bóg! Przecież on jest niewidzialny! A niebo? - drążyła matka. Kasia odpowiedziała: zgubiłam niebieską kredkę, ale to i tak tylko chmury.  Cwaniara! - pomyślałam.   
    • @Marek.zak1 Pani Sowa, bez poczucia humoru i bez fantazji - sztywniara.  I może jeszcze na dywanik zostałeś wezwany, stopień obniżony i mama wezwana do szkoły. No majestat urażony. Dzięki, Marku :) @Berenika97 :)  
    • …otwieram z portal, a tam - co druga produkcja, to tekst userki o nicku Berenika97 - poziom  zawartego w Twoich tekstach infantylizmu jest ciężkostrawny, zastanawiam się dla kogo piszesz ???  Tu nie uświadczy poezji, a zamiast niej są nieudolnie sformułowane dyrdymały, może warto odpocząć, poczytać dobrą literaturę aby wreszcie czytelnik nie żałował, że się wplątał w cudzą nieudolność ):
    • Rozszumiał się dąb radośnie. Jemiołę wreszcie szlag trafił. Teraz bez kajdan wyrośnie, najwyżej w całej parafii.   A w niej akurat żałoba, Szlocha miejscowa elita, gdyż rankiem skończyła chować, zboczonego pasożyta.   Gdy dąb już dla siebie panem, sieroty wietrzą plebanię, by pod kolejnym plebanem robić za jego owczarnię.   Jest-li podobna kraina z narodem podobnie chętnym mieć za ojca kapucyna i łożyć nań alimenty…   +++++  +++ Naród polski należy do najlepiej udomowionych przez papieży (ireneo)
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Bereniko, dobre!  Choć prawdę mówiąc - ani w jedną, ani w drugą stronę to raczej nie działa… Samo słowo „bierzesz” trochę razi, nie uważasz? Wziąć, to można buty do szewca. Mnie chodziło raczej o to, że książka ma być tak ciekawa, tak napisana, że aż spać się odechciewa. Spodobała mi się Twoja błyskotliwość - pozdrawiam serdecznie!  
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...