Bartosz Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Tam Daleko w oddali Na bezkresie bezludnych Stepów bezdroży Tli się Życie Zatrzymane w świetle okien Ogniu kominka Zapachu chleba Skrzypieniu podłóg I otwieranych okiennic Bo kiedy nasze myśli błądzą Pomiędzy błahymi problemami Uczuciami pięknymi Myślami grzesznymi Gdzieś w oddali Żarzy się A codzienne ciepło Ogrzewa zimne skały Zmiękcza spojrzenia Gór wrogich Mórz głębokich Wąwozów Bo tam jest żar Domu zapomnianego 2
Wędrowiec.1984 Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ależ piękny obraz. Rozmarzyłem się dzięki Tobie, a żaru domowego ogniska nie zapomnę nigdy. :-) 1
Justyna Adamczewska Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2019 @Bartosz, Dość podniosły wiersz. Poruszasz w nim wiele tematów, ale dostrzegłam przewodni: Ciepło: Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Piękne jest również to: i to: :)) Pozdrawiam serdecznie,gratuluję tak ładnego wiersza. J. 1
duszka Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wybrałam fragmenty, które najbardziej mnie wzruszyły i połączyły się ze sobą w mały wiersz. Wybacz tę kombinację, ale nie mogłam się tej ich "sile przyciągania: oprzeć :) Bardzo piekne, delikatne i jednoczesnie ważne przesłanie. Pozdrawiam :) 1
Bartosz Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2019 @duszka @Justyna Adamczewska @Wędrowiec.1984 Dziekuję bardzo za komentarze i serduszka :). Pozdrawiam, B.
Rekomendowane odpowiedzi