Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Napisałam to haiku nie dlatego, że mam jakiegoś dołka, ale dlatego, że akurat takie słowa mi do głowy przyszły.. może to też sprawa jednego z obrazów, na który akurat spojrzałam :P

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

kwiatek na dloni
łzy w oczach zamkniętych
potrzebna miłość

Hmmm, skąd wiesz, że postać na obrazie potrzebuje miłości? Nie możesz tego wiedzieć, to jest Twoje zdanie, Twój komentarz... Poza tym drażni mnie przestawny szyk drugiego wersu.
Pozdrawiam
Iga
Opublikowano

To jest właśnie komentarz do Twojego haiku, tu nie chodzi o to jak postrzegasz ta osobę na obrazie. Widzisz kwiatek na dłoni i łzy w oczach. "Potrzeba miłości" to Twój wniosek, a powinnaś go pozostawic chyba dla czytelnika. Bo ja nic nie moge wyciągnąć z tego haiku, zostało mi podane na tacy, że dziewczyna z obrazu potrzebuje miłości. A może zrozumienia? Albo pocieszenia? To ja powinnam sie tego domyslic.
Pozdrawiam
Iga
Opublikowano

uważam, że miłości potrzeba wszędzie, NAWET w haiku!

czy to, co napisał Issa:

moja żona gderliwa -
gdyby tylko tu była!
ten księżyc dzisiaj...

czy to nie jest wyrażeniem miłości? czy tego też nie nazwiesz haiku Droga Bleble

z szacunkiem - Lefski

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Robert Witold Gorzkowski jak masz instagrama to możesz ją wesprzeć ona jest bardzo uczuciowa, polajkować filmy ma ich bardzo dużo. Teraz wystartowała w programie telewizji Australijskiej dla seniorów szukających partnerów. Wbrew temu jak zachowuje się na rolkach jest bardzo samotna. Zdobyła wielu przyjaciół w Polsce i jak przyjeżdża do Polski odwiedzamy ich. Oczywiście wszystkich mężczyzn blokuje w komentarzach.
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Te stacje benzynowe są dosyć obskurne, sam wiersz efektowny.
    • @Robert Witold Gorzkowski  

• @Berenika97 choć ciężko było i trudno to przyznać muszę że sam byłem w związku przemocy psychicznej. Udało mi się po trzydziestu pięciu latach z niego wyzwolić i przekonać siostrę że ona nie musi tolerować wyczynów swojego partnera gdzie i ona była w związku psychiczno i do tego przemocowym. Jeszcze długa droga przed nią bo mieszka w tym samym domu ale już są w separacji od roku. Niestety ona żyje w Australii a tam prawo jest przeciwko kobietom a mocno faworyzuje mężczyzn. Ma trójkę dzieci więc dla nich się poświęcała, ale mój przykład uświadomił jej że można być szczęśliwym że istnieje inne życie. Zawsze powtarzała mi ty masz lepiej jesteś facet masz swoją firmę tobie jest łatwiej. Ja całe życie pracowałam w domu przy dzieciach garach i porządkach co będzie z dziećmi co będzie ze mną w Australii nie ma alimentów na udręczone kobiety rok mieszkała w schronisku dla kobiet ale ze względu na za duże pieniądze na koncie kazali jej się wynosić. Każda sprawa i odwołania to tysiące dolarów. Staram się pomagać jak mogę ale była to jej suwerenna decyzja. W wieku 56 lat musiała zacząć od nowa. Pierwsze zderzenie z rzeczywistością jej pierwsza praca trzymam za nią kciuki mocno bo ją bardzo kocham. 
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@Migrena Dziekuje Migreno! Przychodzi taki czas w życiu, że człowiek coraz częściej zauważa momenty przemijania. Pozdrawiam :)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...