Filomena Opublikowano 22 Stycznia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 kwiatek na dloni łzy w oczach zamkniętych potrzebna miłość
Filomena Opublikowano 22 Stycznia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 Napisałam to haiku nie dlatego, że mam jakiegoś dołka, ale dlatego, że akurat takie słowa mi do głowy przyszły.. może to też sprawa jednego z obrazów, na który akurat spojrzałam :P
StukPuk Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. kwiatek na dloni łzy w oczach zamkniętych potrzebna miłość Hmmm, skąd wiesz, że postać na obrazie potrzebuje miłości? Nie możesz tego wiedzieć, to jest Twoje zdanie, Twój komentarz... Poza tym drażni mnie przestawny szyk drugiego wersu. Pozdrawiam Iga
Filomena Opublikowano 22 Stycznia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 Takie odniosłam wrażenie ale nie komentujemy tu tego jak postrzegam osobę na obrazie tylko ogólnie haiku. pozdrawiam pa
StukPuk Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To jest właśnie komentarz do Twojego haiku, tu nie chodzi o to jak postrzegasz ta osobę na obrazie. Widzisz kwiatek na dłoni i łzy w oczach. "Potrzeba miłości" to Twój wniosek, a powinnaś go pozostawic chyba dla czytelnika. Bo ja nic nie moge wyciągnąć z tego haiku, zostało mi podane na tacy, że dziewczyna z obrazu potrzebuje miłości. A może zrozumienia? Albo pocieszenia? To ja powinnam sie tego domyslic. Pozdrawiam Iga
Bleblin Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 w haiku potrzeba miłości? Od kiedy?
Lefski Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. uważam, że miłości potrzeba wszędzie, NAWET w haiku! czy to, co napisał Issa: moja żona gderliwa - gdyby tylko tu była! ten księżyc dzisiaj... czy to nie jest wyrażeniem miłości? czy tego też nie nazwiesz haiku Droga Bleble z szacunkiem - Lefski
Filomena Opublikowano 23 Stycznia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 Ja się dopiero uczę, a wasze komentarze na pewno mi bardzo pomogą.
Barbara_Pięta Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 Podoba mi się ten utwór, chociaż nie mam pojęcia zielonego czy można to nazwać haiku, bo się na tym nie znam. Napisałam wprawdzie dwa haiku nie-haiku, ale za trudne to dla mnie, duże wymagania. Jestem na tak :-)
Rekomendowane odpowiedzi