Gaźnik Opublikowano 7 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2019 Mam nadzieję, że Franciszkowi uda się zreformować KK. Niedawno spotkałem się z teorią, że rozdział 17 Apokalipsy św Jana dotyczy Watykanu.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 7 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam - a mi się wydaje że papież swoje a księża swoje. Dzięki że zajrzałeś. Pozd. serdecznie.
le_mal Opublikowano 7 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ocieranie się o niczym nie swiadczy. Gdybyś rozszerzył swój światopogląd na inne wyznania i religie wtedy można dyskutować:))) Ale zawsze można kogoś żałować i pisać wierszyki :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 7 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2019 Panu Bogu pieniądze nie są do niczego potrzebne, ale ludziom, owszem, pozdrawiam :) 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 7 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Alicjo - no niby tak księża też są ludźmi ale nie oto tu chodzi. Miło że zajrzałaś - dziękuje i życzę przyjemnego wieczoru.
Roklin Opublikowano 7 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przepraszam, ale ta pierwsza część jest dosyć pretensjonalna i zabawna - zazwyczaj, żeby wyraźnie zaznaczyć swoją obecność w życiu jakiejś społeczności, potrzeba pieniędzy. Czy to źle? Pieniądze pojawiają się w niemal każdej dziedzinie życia ludzkiego, jak je sobie wyobrazić bez nich? Wielu jest takich, którzy nie wykorzystują swojej pozycji nadmiernie. I nie, ja nie jestem przesadnie wierzący, raczej sceptyczny. Wybacz, ale "wiara" to nie "fakty", to właściwie sprzeczne ze sobą pojęcia. A natura ludzka jest, jaka jest... Innym razem. Pozdrawiam :)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 7 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam - dzięki że czytałeś - nie zgadzam się z tym co napisałeś nie to mi chodzi - rozumiem że muszą żyć a do tego potrzebne pieniądze ale nie w ten sposób jaki księża to robią. Człowieku pomyśl ktoś umiera rodzina opłaca pochówek czyli za pogrzeb a ksiądz jeszcze w bezczelny sposób za przyszłą msze zbiera datki czy to jest smaczne - nie ale oni wykorzystują okazję rodzina w żałobie nie ma czasu na słowo nie... Tak ja to widzę i nie tylko ja... Pozd. 1
Roklin Opublikowano 7 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2019 Rozumiem. Unoszę kapelusz i odchodzę :)
Czarek Płatak Opublikowano 8 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2019 Coś w tym jest. Choć wielu przecież katolików na świecie biednych jak te kościelne myszy... 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 8 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj - no własnie - każą im żyć skromnie a sami co... Dzięki serdecznie - Udanego dnia życzę.
Rekomendowane odpowiedzi