Fidobro Opublikowano 4 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2019 (edytowane) ZOSTAŃ Nie mogę słuchać dobrej muzyki bo każda dotyka mnie jak bajeczny statek tratując myśli wyżyn. Bronię się tak ciszą różową nad neonowym betonem i czuję moc jej, która szelestem bezkresu budzi we mnie spokój i myśli przechodzące jak nietrwałe fale, nieuchwytne w swym życiu krótkotrwałości. Czekałem na te tygodniowe zdania i tęskiłem za Tobą poezjo, za Twym promieniem podróżującej szyby. Ty sprawiasz, że kwiat odżywa na nowo, płonąc niebieskawymi uderzeniami chwil. Przychodź do mnie częściej i zostaw po sobie życie z piórem oraz chęci. Zabierz mnie do ziemi niczyjej, targanej wiatrami niosącymi nas w tą porę czerwieni nieba. D. S. M. Edytowane 5 Czerwca 2019 przez Fidobro (wyświetl historię edycji) 3
Deonix_ Opublikowano 5 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2019 Ciekawa kolorystyka, podoba mi się. Pierwszy wers drugiej strofy - brzmi nienaturalnie. Podobnie "moc jej". "Nietrwałe fale", "nieuchwytne krótkotrwałości" -blisko siebie trącają tautologią. Literówki w "tęskniłem" i "podróżującej". I w końcówce - tę porę powinno być. Poza tym, wiersz wymaga wg mnie ostygnięcia, ale ma coś w sobie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozdrawiam, D. 2
Alicja_Wysocka Opublikowano 6 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2019 Także kocham poezję, boli mnie wszystko, jeśli ktoś ją okalecza i dobija. Ładnie przekazujesz to, bo czujesz, jest w tym coś niezwykłego. Pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi