Koziorowska Opublikowano 31 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2019 Odrobina dotyku przychodzę prawie bezszelestnie nie pozostawiam na niebie śladów nie chcę spłoszyć twojego słońca przebudziłabym się chętnie w twoim śnie ale pragnę zakazanego owocu wraz z krwią płyną łzy czy trwa już cisza nocna pomóż mi podnieść głaz głowy przepraszam nazbierało się myśli gdyby zacząć szukać pytań dla odpowiedzi brakuje mi snu powieki runęły w przepaść zanim się narodzimy musimy przeprosić Boga za kłopot tak chciałabym zobaczyć duszę w twoich zielonych oczach lecz ptak mojego snu nie ma ziemi z której mógłby wzlecieć serce obraca się w przeciwnym kierunku zegar skarży się nie nadąża za czasem zielono mi w głowie to od przesytu wspomnień w pudełku po zapałkach trzymam los teraz mogę go pilnować nie mogę oddychać od nadmiaru powietrza milczenie to niedopowiedziana obietnica pragnę twojego bólu ty nie chcesz się dzielić zanim życie zacznie biec wstecz podaruj mi odrobinę dotyku 5
Bogdan Brzozka Opublikowano 31 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Podoba mi się cały wiersz, te trzy wersy szczególnie, pozdrawiam Kasiu. :)
iwonaroma Opublikowano 1 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2019 Wiele niesamowitych sformułowań np. głaz głowy, powieki runęły w przepaść, zegar skarży się nie nadąża za czasem, w pudełku po zapałkach trzymam los... Masz swój niepodrabiany styl :) Pozdrowienia
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 1 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2019 (edytowane) Witak Kasiu - miło przeczytać tak mocno ciekawy wiersz. Czytałem powoli by nic nie zgubić - faktycznie dobry poukładany wiersz- gratuluje. Udanego dzionka życzę. Edytowane 1 Czerwca 2019 przez Waldemar_Talar_Talar (wyświetl historię edycji)
Koziorowska Opublikowano 1 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2019 Dziękuję Wam wszystkim za komentarze. Miło mi, że mój tekst się Wam podoba. Pozdrawiam i życzę przyjemnego weekendu.
Rekomendowane odpowiedzi