Magdalena Opublikowano 17 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2019 Wyblakło mi się znowu robię wyścigi z kartką nazwę to rozmyciem. Przecież nie jestem kliszą Czyż nie? Potwierdź proszę że jestem inaczej zdrapię cały wosk z moich prywatnych kredowych ust. 2
jan_komułzykant Opublikowano 19 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2019 Ci się? Lepiej bez "się" byłoby, chyba. :) Ale Twój wiersz, wiec tylko sugestia. Pozdrawiam.
Magdalena Opublikowano 19 Maja 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2019 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To ma odnosić do sformułowań typu: słabo mi się zrobiło, takie coś małego, niby nic a jednak mi się zrobiło. Pozdrawiam również Edytowane 19 Maja 2019 przez Magdalena literówka (wyświetl historię edycji)
Justyna Adamczewska Opublikowano 19 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo niepokojące. Nie bardzo rozumiem te wersy: J.
Magdalena Opublikowano 19 Maja 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2019 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Autor ma kryzys z wyznaniem wiary. Chce wiedzieć że istnieje on sam. Dziękuję za pytania to znaczy że muszę jeszcze dużo pracować. Edytowane 19 Maja 2019 przez Magdalena literówka (wyświetl historię edycji)
jan_komułzykant Opublikowano 19 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. i tak to odebrałem, że coś Ci się "wypsnęło" :) Wybacz, jeśli przesadziłem z porównaniem, jednak w bezpośrednim połączeniu z tytułem - jako pierwszy wers, czyta mi się to właśnie tak, czyli źle. Być może przesadzam, ale zawsze w takich sytuacjach przypomina mi się Marek Kondrat ze swoim monologiem, w którym prawi o tych, którzy zamiast mówić, że jest "dobrze" mówią że jest "jakby dobrze". To "jakby", podobnie jak "tak naprawdę" (pewnie się już tu ze mnie śmieją w tej materii, bo tępię;) jest jak dodatek kabaretowy typu "cześć, proszę ciebie, co u ciebie? Cześć, prawdaaaa". ;))) To jednak tylko mój subiektywny odbiór/zdanie, więc się nie przejmuj.
Magdalena Opublikowano 19 Maja 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To takie trochę ma być, podkreślenie form których nas nauczono. Dziękuję za uwagi.
Anthony Opublikowano 19 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2019 (edytowane) Wiersz ładny i tytuł ciekawy :) Klisza w ciemni, by odkryć, dotknąć w pełni, Wosk sam się stopi, Nie drap, Krew rozjuszy, Wytropi. Kolejne pręgi. Daj kliszy wyschnąć, Bo każdy obraz po wyjściu z ciemni Blaknie by prysnąć, Credo dopełnić. Edytowane 19 Maja 2019 przez Anthony (wyświetl historię edycji)
Magdalena Opublikowano 19 Maja 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie mogę czekać chcę już wiedzieć nie ogrzewa nic
Rekomendowane odpowiedzi