Marek.zak1 Opublikowano 15 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2019 Kto chce zdrowe mieć kolana, Je salceson już od rana. Piwo dobrze leczy nerki I naprawia ich usterki. Kto o serce się obawia, Winu nigdy nie odmawia. Kto się słucha takich rad, Ten dożyje do stu lat. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 2
Bogdan Brzozka Opublikowano 21 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ,,Uważaj na cholesterol ciemny chleb jedz - suchą kromkę" dobra rada - rzekł i poszedł Na browara i golonkę. ;))) 1
Marek.zak1 Opublikowano 21 Maja 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2019 Nie znam prozdrowotnych własności golonki, zresztą jej nie jadam. W salcesonie ważny jest kolagen, smarujący stawy.
???? Opublikowano 21 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2019 Marek, ale w piwie są puryny, które powodują kamicę nerkową Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Lepiej żarciu nie przyglądać się z bliska, zwłasza świńskim ozorom, z których produkuje się salceson, a świnia brudne zwierzę, oj brudne, nie to co koń
Bogdan Brzozka Opublikowano 21 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To powiem Tobie Marku, że ilość kolagenu w goloneczce jest duża, głównie w skórce, pozdrawiam.
Marek.zak1 Opublikowano 21 Maja 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. --------------------------------- Piwo zapobiega i łagodzi wszelakie choroby nerek. Komponentami salcesonu są wszelakie organy, jak, ścięgna, żyły i inne "miękkie" organy, będące źródłem niezbędnych organizmowi substancji. Miałem skierowanie na operacje pęknietej łąkotki, a po pół roku, podczas którego zjadłem około 20 kg salcesonu, łąkotka była całkowicie sklejona. Żelazna konsekwencja pomogła.
Marek.zak1 Opublikowano 21 Maja 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ----------------- Zgadza się, ale dla mnie za tłusta.
???? Opublikowano 21 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2019 Się nie zgadzam, nery nie lubią alkoholu pod żadną postacią czy to piwa, wina lub wódki, nerkom dobrze robi lecznicza woda Jana albo ziółka Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wierzę, że kolagen Ci pomógł, nie zmienia to faktu, że salceson u niektórych wywołuje odruch wymiotny. Widziałam świnki, pałaszujące jabłka z własnymi odchodami
Bogdan Brzozka Opublikowano 21 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zgadzam się z Tobą - ja w chwili obecnej - a właściwie mój organizm - wszedł w dziwną fazę, gdzie jem 1/3 tego co kiedyś a waga w górę, tak że unikam golonek i im podobnych, raz na miesiąc robiąc sobie ,,dzień dziecka" - jakaś pizza, golonka czy fast food - całe życie miałem cudowną wręcz przemianę materii, ile bym nie zjadł byłem jak patyk - a potrafiłem się rozpędzić... :)) Pozdrawiam serdecznie.
Marek.zak1 Opublikowano 21 Maja 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. -------------------------------------------------------------- Jak napisał Parazelsuss setki lat temu, lekarstwo od trucizny różni tylko dawka. Tak więc piwo i woda moga być równie szkodliwe. Znany jest przypadek śmierci kobiety, która w konkursie szybko wypiła bodajże 5 litrów wody. W przypadku substancji spożywczych, nie ma badań klinicznych w obszarze niskiej konsumpcji, bo takie badania musiałyby trwać latami, obejmować dużą liczbę ludzi i konfrontować wiele parametrów. Stwierdzenie, to jest także pradziwe w stosunku do alkoholu i jego wpływu na poszczególne organy. Mój salceson jest przesmaczny.
Marek.zak1 Opublikowano 21 Maja 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. -------------------- Metabolizm można podnieść tylko ruchem / sportem. Niestety nie ma innej metody.
???? Opublikowano 21 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wcale nie wątpię Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
???? Opublikowano 21 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Albo zbadać tarczycę, mężczyźni też chorują na niedoczynność Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Bogdan Brzozka Opublikowano 21 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Chyba trzeba będzie ruszyć się do lekarza :( Dbam o wagę jak mogę - wycieram z kurzu, na noc przykrywam szmatką ;D:D a tu cały czas 107 kg...
???? Opublikowano 21 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Hahahahahaha, rzeczywiście dbasz o wagę Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Koniecznie do lekarza, znajdzie przyczynę, zleci odpowiednie menu i ćwiczenia Tymczasem, się wymiksowuję
Bogdan Brzozka Opublikowano 21 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :))
Rekomendowane odpowiedzi