Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 12 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2019 (edytowane) zmęczony mocno człowiek na przydrożnym kamieniu usiadł - w pobliżu nikogo prócz ciszy nie było więc jej zaczął się żalić iż choć życie miał do dupy go nie rozpieszczało jego droga była kręta dokuczliwie mieszała nie zawsze była miła jednak mimo to nie chce z niej zejść - zakończyć przecież tajemnicą co jeszcze pokarze może krzywe wyprostuje może uśmiechem uraczy przytuli - spowoduje że dni będą piękniejsze ciemne rozjaśni udowodni wartość życia zmęczony człowiek na przydrożnym kamieniu usiadł i na drogowskaz ze znakiem zapytania z wiarą patrzy Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 13 Maja 2019 przez Waldemar_Talar_Talar (wyświetl historię edycji) 3
Klara Opublikowano 13 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2019 Jeśli życie do dupy* to już wiadomo, że nie rozpieszczało i nie było miłe:) jednak mimo tego nie chcę* ogonek niepotrzebny, ponieważ piszesz w trzeciej osobie. co jeszcze pokarze* czy piszesz w znaczeniu kary? Czy chodzi Ci o to, co pokaże, czyli ujrzy ów człowiek nowego? Sporo że* i bo*, inwersji. Wiele określeń tego samego jak w wypadku życia do dupy. Przekaz odczytuję, a także nastrój wiersza:) Pozdrawiam:)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 13 Maja 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam - troszkę tych grzeszków się zebrało ja widzę. Paru się pozbywam Wkleiłem ten wiersz z archiwum - nie chciałem w nim grzebać a trza było jak widzę. Dziękuje za szczerość i czytanie. Pozd. serdecznie.
duszka Opublikowano 13 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2019 A mi pasują znaczeniowe powtórzenia powodujące rozciągliwość Twojego wiersza, bo oddaje to uczucie długości i uciążliwości życiowej drogi, a poza tym każde powtórzenie jest odrobine inne, tak jak i każdy krok na pozornie tej samej drodze. Podoba mi się też podobieństwo początku i końca wiersza, co również oddaje istotę życia. Choć pełen realizmu, to jednak budujący, pochwalający życie wiersz. Pozdrawiam :)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 13 Maja 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam - miłe to co napisałaś - dziękuje i za to i za serduszko. Ciepełka życzę.
Czarek Płatak Opublikowano 14 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2019 Jest coś wciągającego w klimacie tego wiersza. A co do znaku zapytania mam zdanie, że kto nie pyta i nie dziwi się światu ten umarł za życia. Z pozdrowieniem
Rekomendowane odpowiedzi