Wojciech Bieluń -Targosz Opublikowano 9 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2019 po powrocie z mojej Katedry Milczenia zacząłem wypowiadać słowa ostrożniej nie dlatego że nie wiedziałem co powiedzieć czułem potrzebę porozumienia z tym co zakryte a tym co odsłonięte stawałem się przezroczystym widziałem światło dobre i prawdziwe kółka i trybiki poruszały nowe możliwości akceptowałem przejście na drugą stronę 1
Klara Opublikowano 9 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzień dobry:) czułem potrzebę porozumienia z tym co zakryte i co odsłonięte czułem potrzebę porozumienia tego co zakryte z tym co odsłonięte Taki zapis jak masz teraz wprowadza mi w głowie zamęt:) Masz też sporo czasowników w tej samej formie zacząłem, wiedziałem, czułem, stawałem, widziałem i to nie zarzut, ale zwrócenie uwagi, że może uda się mniej monotonnie zbudować wiersz., a może nie:) może stawałem się przezroczysty*, a nie przezroczystym*? Wymowa wiersza przemawia do mnie. Przemiany w życiu czasem są niezbędne. Pozdrawiam:)
Wojciech Bieluń -Targosz Opublikowano 9 Maja 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2019 dziękuję za komentarz. W tej formie zapisu, wiersz płynie. pozdrawiam
duszka Opublikowano 10 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wydaje mi się, że znam ten cudowny stan - tą przejrzystość po "oczyszczającym milczeniu"... Nasza świadomość rodzi czy otwiera się jakby na nowo... Nie tylko zobrazowałeś i nazwałeś w swoim wierszu (który przypomina płynną wypowiedź) ten trudno uchwytny stan, lecz także wskazałeś drogę do niego: odczucie potrzeby porozumienia "obu stron" (odkrytej i zakrytej) i akceptacja przejścia w tym celu na tą drugą. Jestem pod wrażeniem. Pozdrawiam :)
Wojciech Bieluń -Targosz Opublikowano 10 Maja 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2019 dziękuję za tak miły komentarz. Pozdrawiam
Wojciech Bieluń -Targosz Opublikowano 10 Maja 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2019 dziękuję za głos.
Rekomendowane odpowiedzi