ESK Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Popełniliśmy błąd zaufaliśmy człowiekowi temu zdrajcy. Oszukał nasze tryby Sprzedając swoją duszę w imię zabaw i przyjemności. Czyż to nie chłód naszych mechanizmów jest cieplejszy od serca człowieka? 2
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2019 (edytowane) a ja dosc przewrotnie podchodze do tematu. Maszyny ktore mialy nas zblizac do siebie separuja wyludniaja ulice. Ludzie zakochani w malych pudelkach, w ktore coraz bardziej sa wpatrzeni. Dziekuje za chwile zatrzymania i kontemplacji moze wnioski mi wyszly calkowicie inne niz zalozenia autora niemniej jednak zatrzymal mnie twoj utwor. Ciekawe spojrzenie. 3Msie Edytowane 26 Kwietnia 2019 przez Marcin Krzysica (wyświetl historię edycji) 2
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2019 (edytowane) Witam - jest ciekawie to fakt - ale czy cieplejsze te mechanizmy bym polemizował - ale i tak mi się podoba owe starcie.. A po drugie witam na forum i życzę miłych tu chwil Pozd. Edytowane 26 Kwietnia 2019 przez Waldemar_Talar_Talar (wyświetl historię edycji)
iwonaroma Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2019 NIE. To do treści, formalnie wiersz jest zgrabny, zachęcający, wręcz … kuszący ;) jak np....no... najnowszy model smartfona od producenta z najwyższej półki :)
WarszawiAnka Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Wiersz oryginalny, choć krótki. Nieczęsto Podmiotem Lirycznym jest maszyna - w dodatku maszyna wrażliwsza od człowieka... Tekst skłania do refleksji. Pozdrawiam
iwonaroma Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Czy to napisał robot, że nie odpowiada bez polecenia? :)
ESK Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Dziękuje bardzo za Wasze słowa. No właśnie, skoro to wyznanie robotów to co jest chłodniejsze? i kto kogo zdradził?
iwonaroma Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2019 chłodny to jest laptop ;) chyba...że się przegrzeje ;)
Rekomendowane odpowiedzi