Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 29 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2019 czy cisza ma duszę czy płacze uśmiecha się zna się na żartach wie co to smutek czy rozumie a może cisza to nic tylko pustka za którą nic nie ma co znaczy że jest niczym a nam wydaje się że jest wszędzie zawsze obecna lecz czy aby na pewno 2
duszka Opublikowano 29 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2019 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja też zastanawiałam się dzisiaj nad ciszą... Jest ona dla mnie uspokojeniem uporządkowanego harmonijnie wnętrza. Wszystkie jego zawartości milczą, choć są aktywne, ale w takiej (właściwej) kolejności, że nie ma między nimi walki i konfliktów. Pustka nie jest dla mnie ciszą, jest blokującym lękiem lub bólem odbierającym mojemu wnętrzu mowę... Dlatego moja odpowiedź brzmi :Tak, cisza ma duszę. Dziękuję Ci za zainspirowanie tym tematem :) Pozdrawiam Edytowane 29 Marca 2019 przez duszka (wyświetl historię edycji)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 30 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam - dziekuje zan tak obszerny komentarz - miło się czytał. Dziękuje również za głosik Duszko. Udanego dnia życzę .
iwonaroma Opublikowano 30 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2019 Mamy wątpliwości, bo gdy doświadczamy ciężkich chwil i chcemy jakiejś podpowiedzi, wsparcia ...a tu cisza ….:) z czasem jednak rozumiemy jej błogosławieństwo. Ten czas bywa długi i twardy. Ale czy ktoś nam obiecywał, że będzie lekko? :)
Czarek Płatak Opublikowano 30 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2019 Cisza jest dla mnie od kilku lat zjawiskiem zupełnie obcym, nie doświadczanym niemal wcale. Cóż, kiedyś przyjdzie czas na taką totalną, a póki co niech gra muzyka :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 30 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2019 A ja jej bardzo potrzebuję. Ona mnie przytula, uspokaja Nie mam w domu radia, pozdrawiam, Waldemarze :)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 30 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Czarku - miło że zajrzałeś - no to współczuje bo czasami cisza potrzebna - pozwala odsapnąć odpocząć od codziennej gonitwy. Dzięki. Życzę udanego dnia.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 30 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj - miło cię widzieć - dziękuje za to i za głosik. Mimo wszystko cisza to cisza.... Uśmiechu ci życzę.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 30 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Alicjo - pięknem to co napisałaś o niej - ja też ją lubię. Słonecznego uśmiechu życzę.
Rekomendowane odpowiedzi