Jedyna taka Opublikowano 21 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2019 Żegnając przeszłość Pewnych wyroków Się nie da odczytać ktoś Kto je wydał Codziennie Mnie witał Witał, bo teraz już tylko Pożegnał Łamiąc za razem Trwania przysięgę Bo nie wybaczy Z niemocy Z niechcenia Już mnie Nie przywita Chociaż ja witam jego Już się Nie uśmiechnie By mnie pocieszyć Gdy płaczę Przez własne Czyny Go więcej Nie zobaczę. 3
Marlett Opublikowano 21 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2019 Pewnych wyrokównie da się odczytać :)
Jedyna taka Opublikowano 21 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ułożone wedle moich potrzeb ;) W takiej formie brzmieniowo jest dla mnie lepiej, liczę bardziej na interpretację. Pozdrawiam
Wędrowiec.1984 Opublikowano 21 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2019 Cały ten wiersz brzmi jak zerwanie z kimś kogo się kochało ale być może również zraniło: Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Chociaż są również fragmenty mówiące o winie drugiej strony: No i cóż... winne pewnie są obie strony i peel jest tego świadom. Tak ten utwór interpretuję, choć nie wiem czy prawidłowo. 1
Wędrowiec.1984 Opublikowano 21 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Licentia poetica :-) 1
Jedyna taka Opublikowano 22 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję ci ślicznie za ten głosik, tutaj każda interpretacja jest prawidłowa, pozdrawiam po raz kolejny
Jedyna taka Opublikowano 22 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mój błąd
J.J.R. Opublikowano 22 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2019 Mi to brzmi jak wyrok przeznaczenia, które tak, czy siak gdzieś nas dopada i nic z tym po prostu nie można zrobić. Tak miało być bo los tak chciał. 2
Rekomendowane odpowiedzi